Atac fără precedent la adresa lui Raed Arafat. Șeful absolut al situațiilor de urgență este acuzat de un comunitatea oamenilor de afaceri. Mărul discordiei este legat de testele de salivă din școli.

Grup important de antreprenori arată cu degetul spre Raed Arafat

Comunitatea de afaceri, prin reprezentanți importanți, Mihai Daraban, Președinte CCIR și Dragoș Anastasiu, Președinte Eurolines Group România, au ieșit astăzi alături de DDS Diagnostic, în conferință de presă, să ceară autorităților o rezolvare urgentă a situației în cazul testelor de salivă pentru școli. S-a făcut apel la acțiune hotărâtă și fără întârziere împotriva obtuzității și comportamentului abuziv al autorităților, în interesul public, pentru o Românie Sănătoasă.

“Suntem solidari în această situație cu DDS Diagnostic și cerem rezolvarea ei urgentă de către autorități, pentru că avem nevoie de o Românie sănătoasă, din punct de vedere medical, dar și economic”, a susținut Dragoș Anastasiu, în calitate de
reprezentant al comunității de afaceri.

Ochii publici ai comunității de afaceri prin reprezentanții prezenți la conferință s-au îndreptat acuzator către autorități, cerându-le bun simț și să se decidă de urgență dacă acceptă certificatele de forță majoră sau nu, dar, mai ales, să deblocheze situația celor 2,4 milioane de teste în următoarele 24 de ore. Principalul vinovat este considerat a fi Raed Arafat.

Raed Arafat atacat la baionetă

“Tocmai statul, care ne-a îndrituit să eliberăm acest aviz de forță majoră, nu îl recunoaște. Cred că i-am rămas mici Domnului Arafat, e o părere personală,” a declarat Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, la conferința de presă de astăzi.
“Poate această instituție, IGSU sau Departamentul domnului Raed Arafat e paralelă statului român, și atunci mă predau. Dar, deocamdată, din câte știu, IGSU este parte a statului român și trebuie să respecte niște avize. În plus, alții care au câștigat, care au trecut prin același proces, aviz de Forță Majoră, dat tot de Instituția noastră, acelora li s-a recunoscut avizul, asta cred că este mai grav decât orice”, a continuat Mihai Daraban, Președinte CCIR.

“Este o situație paradoxală. IGSU avea testele la poartă când au ieșit în conferință de presă să spună că au promisiuni și că vor rezolva criza testelor. Care criză? Este o falsă criză fabricată de ei artificial prin refuzul imoral și ilegal al testelor contractate ca urmare a câștigării de către DDS a unei proceduri de achiziție făcută de către ONAC? Pare cusută cu ață albă această joacă publică de-a salvatorul”, a declarat Dr. Dana Stan, CEO DDS Diagnostic. “Funcționarii care au făcut greșeala o pot îndrepta imediat prin anularea rezilierii, care a fost greșită. Astfel se evită orice pagubă ambelor părți și se rezolvă și criza testelor. Am câștigat, avem preț bun, dar am fost nedreptățiți.”, a încheiat cercetătorul Dana Stan.

Semnatarii scrisorii deschise – Pentru o Românie Sănătoasă!

Felix Pătrășcanu – Co-fondator FAN Courier, Omer Tetik – CEO Banca Transilvania, Dan Pastiu – Fondator Dabo Doner, Avocat Gabriel Zbârcea – Managing Partner Țuca Zbârcea & Asociații, Luminița Adam – Avocat, Dragoș Dinu – Senior Consultant @DD Consultanta SR, fost CEO A&D Pharma și Țiriac Holdings, Florin Furdui – Country Manager Portland Trust România, Dr. Petru-Daniel Funeriu, Prof univ.dr. Marioara Avram – Cercetător la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Microtehnologie, Bogdan Tudor – CEO StarTeck, Sabin Cernea – Fondator Wu Xing, Felix Tătaru – Președinte GMP Group, Sergiu Iordache – Managing Director DSV, Sebastian Onac – Co-fondator Centru Național Pediatric “Maria Beatrice”.


Scrisoarea deschisă se poate semna aici

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *