Peste 117 milioane de lei ajung în firmele unui vechi PDL-ist clujean cercetat în trecut de DNA. Suma este aferentă unui contract acordat de Primăria Cluj condusă de Emil Boc.

Hub educațional cu bazin olimpic

Crearea unui hub educațional, face parte din strategia Primăriei Cluj și se dorește creșterea numărului de locuri în creșele și grădinițele din municipiu. Hub-ul educațional urmează să conțină un complex cu bazine de înot.

Clădirea acoperită va avea o capacitate de 1000 de spectatori și zone dedicate competițiilor de natație. Aceasta include un bazin olimpic de înot, un bazin olimpic de sărituri, o zonă de gradene pentru spectatori, zone de inițiere și de agrement, saune, jacuzzi, vestiare dar și o zonă administrativă.

Valoarea totală a investiției în hub-ul educațional este de aproape 117 milioane de lei. Bazinul de înot pe care primăria dorește să îl construiască face parte dintr-un plan mai amplu. Se dorește construcția de creșe, grădinițe, scoli și un liceu, un centru de excelență pentru pronoterapie, o bază sportivă  dar și o pădure-parc.

Firme dubioase implicate prin dosare DNA au „lipici” la banii Primăriei Cluj

În urma finalizării procedurii de licitație și evaluare, contractul de creare a unui hub educațional fost atribuit către Asocierea MBS Group S.R.L. (lider), ASA CONS România S.R.L. (asociat), POLIART S.R.L. (asociat).

MBS Grup SRL este firma care în 2013 si-a cerut insolventa. Compania este controlată de Gabriel Silagyi. Acesta este fost consilier local în Turda din partea PDL, același partid care l-a propulsat pe actualul primar al Clujului, Emil Boc, în fruntea guvernului.

Silagyi si MBS grup au fost acuzați în scandalul de „spălare de bani” și “dare de mita” cu fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, dar a fost părtaș și în „scandalul pationarelor” când Silagyi a câștigat  construirea a 6 din cele 7 patinoare artificiale în perioada când Elena Udrea ocupa fotoliul de ministru.

Firmele în care apare Silagyi ca și asociat a reușit să câștige o serie lungă de contracte, atât cu CJ Cluj cât și cu primăria condusă de Emil Boc.

Licitația Primăriei pentru edificarea bazinului de înot a fost contestată în faza de depunere a ofertelor de către KESZ Constructii Romania  și SDC Proiect, însă, printr-o decizie pe fond din ianuarie 2023, contestația a fost respinsă.

Premiat și cu un bani europeni

În afară de contractele pe bani publici, baronul PDL din Cluj primește și bani europeni. Firma lui Silagyi a fost declarată eligibilă și pentru banii din măsura 4.1.1. Așa cum Lumea Politică a anunțat luna trecută, Agrisport International SRL o altă firmă a familiei a primit o finanțare pentru un proiect în valoare de două milioane de lei.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *