Poșta Română s-a „liberalizat” aproape total. Numirile sunt eminamente politice. PSD a prins câteva funcții. Competența nu are nimic de-a face cu schema de funcții a furnizorului universal de servicii poștale. Liberalii și social-democrații s-au pregătit de criză. Salariile uriașe le vor veni pe card în timp ce românii vor suferi din cauza inflației și a crizei.

Totul se face fără fereală. Angajările în companie ar trebuie făcute conform OUG 190/2011. Cu toate acestea, toți managerii de la Poșta Română au apartenență politică. Probabilitatea ca acest lucru să fie posibil este infimă.

Dacă sunt analizate și CV-urile managerilor de la Poșta Română pot apărea suspiciuni rezonabile de fraudă.

Consiliul de Administrație împărțit politic

Constantin Saragea este un transpartinic vechi. El este acum asumat de PNL Sector 3 și a fost numit președinte al Consiliului de Administrație al Poștei Române. În trecut a lucrat la Transelectrica sau la Ministerul Fondurilor Europene. Lumea Politică a scris despre Saragea în contextul scandalului legat de șeful fără bacalaureat al Transelectrica.

Petre Florin Manole este președintele PSD Sector 1 și secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului. Social-democratul a fost recent implicat în scandalul legat de consilierul local care a intrat dezbrăcat la o ședință. Este șeful acestuia, iar tatăl său a cumpărat un apartament de la consilier.

Oana Diana Crețu este șefa de cabinet a ministrului Sebastian Burduja. Ea activează, firește, la PNL Sector 1.

Cristian Alexandru Rada a fost numit de PSD în funcția de consilier la Agenția de Egalitate de Șanse apoi în funcția de consilier personal al Ministrului Economiei. În 2019, liberalul Virgil Popescu l-a menținut pe Rada pe funcție. Din 2022 s-a repliat la PSD și a devenit consilierul Ministrului Finanțelor.

Mădălina Nădrag este asumată în CA al Poștei Române de către filiala PNL Sector 4. Partidul i-a găsit un loc de muncă și la Metrorex. Asta nu o împiedică să fie administrator și la o firmă privată.

Mădălin Bondalici este un specialist în agricultură pe care PNL l-a considerat util în administrarea Poștei Române. El este din Giurgiu și a ajuns în CA-ul de la Poșta Română din partea PNL Sector 4. Filiala îl are ca prim-vicepreședinte pe Silviu Mototolea, nașul temutului interlop Fardin Amet. Mototolea este și nepotul primarului PSD din Valea Stanciului, județul Giurgiu.

Istvan Zahoranszki este reprezentantul UDMR în consiliul de administrație de la Poșta Română. Tot politic a fost numit și ca secretar general adjunct al Guvernului. Veniturile politice sunt completate și de un CA la Sucursala SMART a Transelectrica. El lucrează și la Primăria din Sighetul Marmației.

În rezumat, din șapte posturi ale CA-ului de la Poșta Română, două sunt atribuite PNL Sector 4, două sunt la PNL Sector 1, unul la PSD Sector 1, unul la PSD Vâlcea și unul la UDMR. 100% membrii Consiliului de Administrație ai Companiei Naționale Poșta Română sunt implicați politic.

Management politic la Compania Națională Poșta Română

Director Departament Economico-Financiar – Alexandru Butiseacă – este un membru PNL. El a fost consilierul fostului premier liberal Florin Cîțu. După schimbarea acestuia s-a mutat de la SGG la Ministerul Fondurilor Europene.

Director Departament Clienți și Vânzări – Florin Gabriel Bulumac – este un liberal din Alexandria care în trecut a fost cercetat pentru evaziune fiscală.

Director Unitate de Afaceri Servicii Financiare – Emil Ion Ciorîia – este un membru PNL din Constanța care a fost ales pe lista liberalilor la Consiliul Local Techirghiol.

Director Departament Infrastructură – Ovidiu Vasile Călin este un membru PNL din Cluj. În 2012 a candidat la Senat din partea PDL unde era vice-președinte al filialei județene din Cluj.

Director Departament Juridic – Claudia Florentina Radu

Director Unitate de Afaceri Logistică – Ovidiu Ioan Săcară – este președintele PSD Cluj.

Director Departament Transformare Digitală – Oana Anghelescu – fostă membru PACT. Activează la PNL Sector 1.

În teritoriu liberalii au luat toate funcțiile!

Sucursala Regională Craiova – Director Regional Doru Câplea – fost consilier local din partea PNL Dolj în Consiliul Local Craiova. Vice-președinte regional al Tineretului Național Liberal.

Sucursala Regională Constanţa- Director Regional Nicolae Ploscaru – membru al Biroului Permanent Local al PNL Constanța.

Sucursala Regională Timişoara – Director Regional Adrian Răzvan Lulciuc – Trezorier PNL Timiș, membru al biroului politic județean.

Sucursala Regională Iaşi – Director Regional Radu – Ionel Ursanu – consilier județean la Iași. A candidat din partea Partidului Mișcarea Populară. Probabil că este utilizat în asigurarea majorității în cadrul CJ Iași. În mod normal funcția de director de regională și cea de consilier județean sunt incompatibile.

Sucursala Regională Cluj-Napoca – Director Regional Florin Valentin Gliga – secretar general al PNL Cluj Napoca. Membru în mai multe comitete și comisii cu numiri politice.

Sucursala Regională Braşov – Director Regional Bogdan Florin Năstase – secretar general adjunct la PNL Brașov. În 2020 a candidat din partea liberalilor în parlament. Numit politic și în cadrul companiei de transport din Brașov.

Politruci specialiști în nimic la Poșta Română

Din punct de vedere al competențelor lucrurile stau dubios. Nu ar fi fost o problemă dacă liberalii ar fi numit la Poșta Română niște membri de partid care să fi activat în domenii măcar adiacente.

La Brașov, Năstase a fost dispecer la o firmă de transport. Gliga de la Cluj a condus o fabrică de pantofi. Ursanu, de la Iași s-a angajat la Poștă după ce a fost șef la Direcția de Tineret din Iași. Luliuc de la Timiș este sociolog. Ploscaru, șeful Constanței s-a angajat la Poștă de la un SRL cu datorii mai mari ca cifra de afaceri. Câplea de la Craiova a vândut asigurări și a răspuns la telefoanele Agenției de Dezvoltare Rurală.

În CA, lucrurile sunt și mai complicate. Diana Crețu s-a ocupat de comunicare la PNL Sector 1. Mădălina Nădrag a fost teleportată la Metrorex de partid și trimisă tot de liberali la Poștă fără nicio legătură între ele. Bondalici a fost agent de vânzări la o firmă de agricultură, iar reprezentantul UDMR a lucrat la taxe și impozite în Sighetul Marmației

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *