Guvernul Ciucă a efectuat o schimbare cheie. Premierul a numit o persoană de încredere într-una dintre cele mai importante funcții din România. Femeia este o apropiată a lui Florin Cîțu.

Numărul trei din instituția care verifică achizițiile publice

Prin Decizia nr. 586 20/12/2021, premierul a numit secretarul general adjunct al Agenției Naționale pentru Achiziții Publice. Funcția va fi ocupată de Ionela Daniela Balaș. „consilier, clasa I, grad profesional superior la Serviciul resurse umane din cadrul Direcției generale economice, exercită, cu caracter temporar, funcția publică vacantă din categoria înalților funcționari publici de secretar general adjunct al Agenției Naționale pentru Achiziții Publice pentru o perioadă de 6 luni.” se arată în actul semnat de Nicolae Ciucă.

Daniela Balaș ocupă această funcție șase luni. A fost numită tot „temporar” de către Florin Cîțu în mai 2021. Din aprilie 2020, Balaș este consilier în cadrul ANAP.

Avere impresionantă pentru Daniela Balaș

Ionela Daniela Balaș are o avere impresionantă. Femeia deține peste 20 de hectare de teren în proprietate și a concesionat alte 90 de hectare de la stat. Împreună cu soțul, Mihai Balș, secretarul general adjunct al ANAP deține patru case și tot atâtea mașini.

Majoritatea venitorilor familiei Balaș vin din creșterea oilor. Ionela a mai lucrat sporadic la diferite firme implicate în formarea profesională pe bani europeni. Mihai Balaș este angajat la Romgaz.

Statul prin ANAP și Romgaz asigură un venit lunar de 4000 de euro pentru soții Balaș. Mihai și Daniela Balaș suplimentează această avere cu banii câștigați din creșterea oilor.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *