Florin Cîțu se consideră singurul politician care „a făcut un pas în lateral”
Florin Cîțu

Florin Cîțu amenință cu ruperea Coaliției de guvernare pentru că, în forma actuală a bugetului, pragul de 7% pentru investiții negociat cu PSD nu este respectat.

„Nu cred că se mai poate face ceva”, a declarat președintele PNL Florin Cîțu, subliniind faptul că trebuie să discute cu colegii de partid dacă acest buget va fi „încă un compromis” pe care liberalii îl vor face pentru a merge mai departe în coaliția cu social democrații.

„Când s-a negociat această coaliție de guvernare, pachetul social propus de PSD a fost acceptat doar cu condiția ca 7% din buget să se ducă către investiții. Nu e doar o ambiție a PNL. Este singurul mod prin care poți să susții acel pachet social. Fără resursele pentru investiții, pachetul social nu are sustenabilitate pe termen lung și creează dezechilibre”, a declarat luni președintele PNL, Florin Cîțu.

„Nu este un moft cererea de 7%. A fost negociat pentru a susține creșterea de pensii și salarii. Am spus că este nevoie de aproximativ 3 miliarde în plus pentru a ajunge la această cifră de 7% din PIB, dar mi s-a spus că bugetul este închis. Aşa cum a fost respectat pachetul social din programul de guvernare, aşa cerem să fie respectat şi pachetul de investiţii”, a adaugat Florin Cîțu.

El afirmă că va fi discutată situația bugetului în interiorul PNL.

„Coaliția cu PSD a fost un compromis. Acum nu cred că se mai poate face ceva la acest buget, trebuie să discutăm în PNL. Vom vedea dacă și acesta va fi un compromis ca să mergem mai departe”, a explicat liderul liberalilor Florin Cîțu.

Întrebat dacă bugetul poate fi aprobat până la finalul anului, Florin Cîțu a răspuns: „Până la urmă este și varianta în care premierul își asumă acest buget și vom vedea după aceea. Poate face și asumarea răspunderii – înțeleg că e o decizie CCR care spune că nu se poate”.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *