Primăria Arad cumpără 25 de tramvaie noi finanțate din fonduri europene prin PNRR. Valoarea investiției se ridică la peste 48 de milioane de euro. Un singur tramvai va costa aproximativ 2 milioane de euro. Prevederile tehnice din caietul de sarcini sunt similare cu cele din cadrul achizițiilor anterioare, pe care Primăria Municipiului Arad le-a încheiat cu cei de la Astra Vagoane. În cazul în care cei de la Astra Vagoane vor veni din nou cu o ofertă bună de preț, există șanse mari să câștige și această licitație.

În cadrul contractului vor fi achiziționate minim 2 și maxim 25 de tramvaie într-un interval de 4 ani. Tramvaiele vor avea lungimea maximă a vagonului cuprinsă între 18 și 20 de metri, vor dispune de podea coborâtă 100%, iar durata de viață va fi de minim 30 de ani. Capacitatea maximă în vagoane va fi de 120 de pasageri din care 30 de locuri pe scaune respectiv 90 de locuri în picioare.

Valoarea totală a investiției este de 238 de milioane de lei, cu TVA, adică 48,4 milioane de euro. Finanțarea achiziției se va realiza din fonduri reuropene prin Programul Operațional Regional 2021-2027 și prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Durata contractului este de 4 ani. Criteriul de atribuire al contractului este de cel mai bun raport calitate-preț, unde un procent de 70% din punctajul total este reprezentat de prețul ofertei, 20% de consumul specific de energie electrică pe sistemul de tracțiune, și respectiv 10% de autonomia tramvaiului în cazul întreruperii alimentării cu energie electrică.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *