Un procuror controversat este cercetat pentru că ar fi înscenat un omor. El s-a pensionat pentru a scăpa de urmărirea penală. Marin Rogoveanu a ordonat filajului să înregistreze înmormântarea.

Procurorul Rogoveanu a „inventat” un omor

Marin Rogoveanu era prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. În momentul în care un afacerist din Craiova a murit, anchetatorul a declanșat o adevărată vânătoare de vrăjitoare.

El a pus poliția pe urmele a trei ipotetice femei. El susținea că femeile ar fi întreținut relații sexuale cu Doru Petrescu. A ordonat mai multe perchiziții informatice și a cerut ridicarea unor imagini de pe camerele de supraveghere ale unor locații frecventate de afacerist.

În iunie 2022 vânătoarea de vrăjitoare era în toi. Nici familia decedatului și nici prietenii nu declaraseră că ar fi fost ceva suspect în moartea acestuia. Mai mult, cele trei femei imaginare nu erau de găsit.

A cerut înregistrarea înmormântării

Marin Rogoveanu a solicitat filajului să înregistreze înmormântarea lui Doru Petrescu. Astfel, cu niște costuri halucinante, polițiștii Direcției de Operațiuni Speciale au trebuit să se execute și să se prezinte în tufișurile din jurul cimitirului.

Rogoveanu a mai solicitat efectuarea unei investigații complexe care să stabilească dacă cineva beneficia de pe urma morții afaceristului.

În tot acest timp, în afară de procurorul Rogoveanu nu exista nimeni care să considere suspectă moartea lui Doru Petrescu. Nici chiar doctorii care au stabilit în urma examenului toxicologic că acesta nu a consumat nici alcool și nici alte substanțe care să fi putut fi considerate suspecte.

Marin Rogoveanu

Dorea să afle „secretele” afaceristului

„Toate activităţile menţionate au fost efectuate, rezultând că decesul lui Petrescu Dorel a avut cauze naturale, lipsind orice acţiune sau inacţiune ale vreunei alte persoane care să fi contribuit la urmarea menţionată. Se mai probează vădita netemeinicie a actului de sesizare din oficiu, lipsind orice indiciu că Petrescu Dorel ar fi fost ucis” se arată în actul prin care alți procurori au decis să-l cerceteze pe Rogoveanu pentru fals intelecual şi abuz în serviciu.

Acest lucru s-a întâmplat și din cauză că rudele decedatului au explicat în fața procurorilor faptul că Rogoveanu avea interese ascunse. „Consider că activităţile desfaşurate în acest dosar, respectiv percheziţiile domiciliare şi percheziţiile informatice efectuate asupra dispozitivelor(…) au fost efectuate nu pentru a se stabili condiţiile decesului, ci pentru a fi obţinute date şi informaţii cunoscute cu privire la alte persoane din toate grupurile sociale” se arată într-una dintre declarații.

Rogoveanu – un procuror controversat

Marin Rogoveanu nu se află pentru prima dată în atenția publicului. În 2007 a fost acuzat că ar fi luat un muncitor de la o lucrare publică și l-ar fi pus să-i curețe fântâna unde omul și-ar fi găsit sfârșitul. În 2018, polițiștii din Craiova l-au acuzat pe procuror că le fabrică dosare.

Rogoveanu a mai fost acuzat și de implicare politică în alegerile dintr-o comună din Dolj. Acolo finul său ar fi câștigat alegerile. „Nașul” procuror ar fi instrumentat mai multe dosare penale împotriva adversarului politic.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *