Nistor Duval

Șeful ISCTR, Nistor Duval joacă și în administrație și în business. Finul lui Tăriceanu este și funcționar și afacerist. Cele două activități se intersectează și ies la iveală oricât de tare ar încerca acesta să le oculteze.

Șef la transporturi – stăpânul taxiurilor

Nistor Duval este șef al Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier. Numirea lui este din start controversată deoarece Duval este masiv implicat în activitatea de taximetrie din România. El a fondat firma Romnicon care deține monopolul pe piața transportului din Craiova.

Acest lucru este doar una dintre controversele împletirii dintre afaceri și activitatea prost remunerată din sfera serviciilor publice. Nu știm cât încasează Duval la ISCTR deoarece acesta nu a depus nicio declarație de avere.

Șeful ISCTR asociat

Schimb de active în familia Duval

Nistor Duval deținea, în ianuarie 2019 marea majoritate a părților sociale (85%) din firma Danerom SRL. Soția, Emanuela Delia Duval, sa avea 15% din părțile sociale ale firmei. În iulie, șeful ISCTR păstrează cele 85% din firmă, soția sa rămâne cu 10%, iar noul asociat Cristian Savu primește 5 procente.

Tot atunci, Nistor Duval renunță la funcția de administrator. Pe 20 august 2019 șeful ISCTR iese cu totul din firmă cesionând partea sa soției.

Aceste schimbări de acționariat aveau doreau să mascheze faptul că firma făcea afaceri cu CNAIR, o instituție parteneră a ISCTR-ului unde Duval era șef.

danerom sicap

Șeful ISCTR face afaceri cu instituțiile partenere

Pe 4 ianuarie 2019, când România își revenea după Revelion, CNAIR semna deja cu firma lui Duval două contracte în valoare  de 223.000 lei.

Apetitul lui Duval pentru afaceri în jurul Revelionului avea să se facă văzut în același an. Pe 3 decembrie 2019 aceiași instituție – CNAIR – semna cu firma Danerom un al treilea contract. Valoarea era de 276.340 lei.

Singura problemă a contractelor era că familia Duval patrona Danerom, iar Nistor Duval era șef la ISCTR, instituție parteneră a CNAIR.

protocol cnair

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *