CE Oltenia s-a apucat de reparat utilajele ce aparțin Direcției Miniere. Serviciile de reparație scot din bugetul acestora peste 6 milioane de euro.

Complexul Energetic Oltenia a organizat o licitație deschisă prin care a atribuit un contract cu privire la achiziționarea de servicii de reparații mecanice pentru utilajele aparținînd carierelor din cadrul Direcției Miniere. A fost încheiat un acord-cadru pe o perioadă de doi ani.

Valoarea minimă estimată a acordului-cadru este de 15 milioane lei, iar cea maximă, de 30 milioane lei fără TVA.

Reparațiile vor fi executate, după  încheierea de contracte subsecvente, la utilajele ce aparțin carierelor Roșia, Tismana, Peșteana, Pinoasa, Jilț Nord, Jilț Sud, Roșiuța, Lupoaia și Husnicioara. Cantitatea minimă pentru atribuirea acordului-cadru este de 8 servicii, iar cea maximă de 60 de servicii.

CE Oltenia a încheiat un acord-cadru pe o perioadă de doi ani cu firmele Trefo SRL, Uzitmet Industry și Grupul Reparații Industriale si Montaj Excavatoare X. Companiile Uzitmet Industry și  Grupul Reparații Industriale si Montaj Excavatoare X au fost amendate de Consiliul Concurenței pentru trucarea unor licitații organizate de CE Oltenia şi Centrala Electrică de Termoficare Govora. Cea mai mare amendă a fost primită de Grupul Reparaţii Industriale şi Montaj Excavatoare X, de aproape 830 de mii de lei. Uzitmet Industry SRL a primit o amendă în valoare de 795 de mii de lei. Licitaţiile despre care s-a considerat că au fost trucate au avut loc în perioada aprilie 2017 – februarie 2019. Acestea au vizat achiziţionarea de role şi ghirlande de role pentru benzi transportoare de cărbune.

Cine se va ocupa de reparații

Grupul Reparații Industriale și Montaj Excavatoare X este deținut de Nicoleta-Liliana Zgripcea-Sarcină și de Elena-Ana Buzatu. Nicoleta-Liliana Zgripcea-Sarcină este fiica afaceristului Nicu Sarcină. Acesta este considerat a fi unul dintre cei mai bogați gorjeni. Nicu Sarcină este și finanțatorul echipelor de Liga 2, Luceafărul Oradea și Viitorul Pandurii. Este căsătorit cu judecătoarea Laura-Mihaela Sarcină, preşedintele Tribunalului Gorj.

Firma mamei lui Dan Vîlceanu, Trefo SRL, face afaceri bune cu o companie falimentară de stat, Complexul Energetic Oltenia. În 2020, Complexul Energetic Oltenia a ajuns cu pierderile la extraordinara sumă de 934 milioane de lei. În schimb, Trefo SRL, a avut un profit de 1,7 milioane de lei în 2020, adică aproape 23% in cifra de afaceri, de 7,3 milioane lei. Elisabeta Vîlceanu este acționar și administrator al firmei Trefo SRL din Rovinari, unul dintre furnizorii constanți ai companiei cu capital de stat CE Oltenia.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *