sts tableta jpg

Serviciul de Telecomunicații Speciale cumpără tablete. Aparatele sunt necesare organizării alegerilor din 2024. Oficialii instituției spun că vor cheltui această sumă enormă de bani pentru a asigura secretul comunicațiilor. 

Se achiziționează inclusiv tablete e-ink

Prima controversă legată de licitația organizată de STS este legată de numărul secțiilor de votare. La ultimele alegeri prezidențiale au fost în jur de 19.000 de secții de votare. Asta face ca numărul de tablete care se dorește a fi achiziționat să fie aproape dublu.

Oficialii STS au scris în caietul de sarcini faptul că vor să cumpere 35.000 de tablete pentru vot. Alte 1000 de tablete cu sisteme de operare Android și IoS urmează să fie utilizate de conducătorii instituțiilor publice din România.

În licitația celor de la Serviciul de Telecomunicații Speciale s-au strecurat și 500 de tablete e-ink. Acestea pot să fie utilizate pentru a citi cărți și ziare ca și când ai avea ediția tipărită. În documentele oficiale nu se specifică motivele achiziției, iar instituția nu a trimis un punct de vedere oficial până la momentul de față.

Nici această licitație nu urmărește achiziția unor dispozitive la un preț mic. Factorii tehnici și extinderea perioadei de garanție vor determina câștigătorul achiziției în condițiile în care prețul contează numai în proporție de 40 de procente.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *