STS cumpără sisteme „pentru protecția spectrului guvernamental”
STS cumpără sisteme „pentru protecția spectrului guvernamental”

STS cumpără sisteme de securitate „pentru protecția spectrului guvernamental”. Bugetul destinat anihilării vulnerabilităților cibernetice prin serviciile oferite de firme externe este de 8,17 milioane de lei, fără TVA. Echipamentele vor fi livrate până la finele lunii noiembrie a acestui an și sunt necesare implementării investiției, se arată în expunerea de motive care a dus la implementarea programului.

Prin licitație se urmărește furnizarea de echipamente destinate managementului vulnerabilităților cibernetice ale sistemelor de comunicații, dar a și serviciilor de formare profesională. Instituția va plăti către mai multe firme suma de 8,17 milioane de lei, fără TVA.

Dezvoltarea de sisteme de securitate pentru protecția spectrului guvernamental”. Trei loturi ale licitației au fost câștigate de Safetech Innovations pentru suma totală de 5,21 milioane de lei, fără TVA. Celelalte loturi ale procedurii au fost atribuite Logic Computer – 903.600 lei, Mida Soft Business – 1,36 milioane de lei și Concept Electronics – 690.000 lei.

La procedură au mai depus oferte Pragma Computers, Axel Soft IT Group, S&T România, Kluger Training, Orange Romania și Romsym Consulting, arată PsNews.

Activitatea STS

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) organizează și coordonează activitățile în domeniul telecomunicaților speciale pentru autoritățile publice din România și alți utilizatori prevăzuți de lege. Instituția are structură militară și face parte din Sistemul Național de Apărare.

Telecomunicațile speciale reprezintă transmisii, emisii sau recepții de semne, semnale, scrieri, imagini, sunete sau informații de orice natură prin fir, radio, sistem optic sau prin alte sisteme electromagnetice pentru utilizatori aprobați prin lege. Autoritățile publice ale statului în folosul cărora funcționează telecomunicațiile speciale sunt Parlamentul, Administrația Prezidențială, Guvernul, instituțiile care desfășoară activități în domeniul apărării, siguranței naționale și ordinii publice, administrația publică centrală și locală, organele de conducere din cadrul organismelor guvernamentale și al unor organisme neguvernamentale de interes național, Curtea Supremă de Justiție, Ministerul Public, Consiliul Superior al Magistraturii și Curtea Constituțională.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *