Primarul Sectorului 4 a îmbogățit
Anchete

Tun dat de Daniel Băluță. Primarul Sectorului 4 a îmbogățit o firmă de apartament

O primărie din București a închiriat mașini fără șofer cu banii pe care putea să-i folosească pentru a le cumpăra. Achiziția a fost făcută de la o firmă cu un singur angajat și cu sediul într-un apartament.

Mașini rulate închiriate la preț de cumpărare a mașinilor noi

Primăria Sector 4 a semnat în mai 2019 un Acord Cadru pentru închirierea unor mașini. Valoarea totală a contractului era de 1.800.000. Banii erau plătiți pentru a închiria 35 de mașini vreme de doi ani de zile.

La un calcul simplu rezultă faptul că primăria plătește aproximativ 52100 lei pentru fiecare vehicul închiriat. Asta înseamnă aproape 10858 euro plătiți pentru niște mașini care apoi rămân în proprietatea firmei câștigătoare a contractului.

Mai mult, mașinile cerute de Daniel Băluță erau rulate, nu mai vechi de 2018 și cu cel mult de 10.000 km la bord.

Firmă de calculatoare cu sediul la bloc

Câștigătoarea procedurii organizate de Daniel Băluță este firma Point Compact Servicii. Aceasta are sediul într-un apartament din Sectorul 4. Societatea avusese în 2018 un rulaj de numai 290.000 de lei, de aproape 5 ori mai mic decât contractul propus.

Capacitatea economică a companiei este indicată și de unicul angajat din bilanțurile depuse la Ministerul Finanțelor Publice. Oricum, participarea la licitația de închiriere a mașinilor este bizară. Firma este specializată în servicii privind tehnologia informațiilor.

Cu toate acestea, din caietul de sarcini reiese că angajatul firmei a fost autorizat conform normelor ARR privind gestionarea flotelor auto.

Și-au luat mașini cu banii lui Daniel Băluță

În 2018, Point Compact Servicii SRL avea active de 489.000 de lei și datorii de 502.000 lei. Practic activele deținute erau „acoperite” de bani împrumutați de asociați sau datorați furnizorilor. În 2019 datoriile au rămas aproape identice dar activele au crescut cu aproape un milion de lei.

Cel mai probabil că activele sunt reprezentate de cele 35 de mașini închiriate la Primăria Sector 4 și care, la finele celor doi ani vor rămâne în proprietatea acestei firme. Compania și-a luat vehiculele cu banii achitați de instituția publică. Primarul Sectorului 4 a îmbogățit firma cu 35 de mașini pe banii comunității.

 

Related posts

Letiția Stoian, candidat la Consiliul Local Sector 4, atac aspru la adresa lui Băluță

Alina Angelescu

Cu DNA-ul la poartă, Băluță se laudă cu sectorul 4

Alina Angelescu

Sectorul 4 revine „în rate” la Piedone. Asociații copiilor lui Cristian Popescu intră pe lista lui Băluță

A.M. Ionescu

Dezastru financiar în Sectorul 4. Unirea cu Jilava, Popești Leordeni și Berceni falimentează bugetul

George Dumitrescu

Lupte cu topoare în timpul conferinței de presă susținută de Băluță

Alina Angelescu

Leave a Comment