Partii de ski

O nouă zonă turistică urmează să se construiască în Semenic. Contractul în valoare de peste 47 de milioane de euro presupune realizarea unei noi stațiuni de iarnă în Munții Semenic cu trei noi pârtii de ski, telegondolă, teleski și instalație de producere a zăpezii artificiale.

Proiectul prevede realizarea unui domeniu schiabil cu peste zece kilometri de pârtii noi, precum și realizarea unei instalați de transport pe cablu de tip telegondolă, cu zece locuri și suport de biciclete. Se va realiza un pod peste pârâul Gozna, pentru accesul turiștilor la zona de îmbarcare a telescaunului. Se va realiza și o instalație pentru înzăpezit artificială, și un garaj pentru mașinile de bătut zăpada. Pentru sezonul de vară se vor realiza: un roller coaster, utilizat în parcurile de aventură, cu o viteză maximă de 30 km/oră și cu o capacitate de transport de 500 de persoane pe oră, tiroliană, cu două secțiuni, una cu plecare din vecinătatea stației superioare a telegondolei, care va avea o lungime de 690 de metri, cu două linii paralele, iar cea de-a doua, cu plecare din vecinătatea stației de sosire a primei secțiuni, cu o lungime de aproximativ 980 de metri, cu două linii paralele. De asemenea, proiectul mai prevede și un parc tematic cu atracții multiple, care se va întinde pe o suprafață de 9.650 de metri pătrați, fără diferențe de nivel între zona de intrare și zona de ieșire.

Pe lângă realizarea celor peste zece kilometri de pârtii noi şi montarea unei telegondole, acesta presupune şi amenajarea, pe platoul de lângă Cabana Prietenii Munţilor, a unui lac pentru acumularea apei necesare alimentării generatoarelor de zăpadă. Instalația de transport pe cablu, telegondola, va fi realizată între cotele 650 și 1.380 metri, pornind de la DJ 582, până pe platoul Semenic, sub Crucea de Brazi, și va avea o lungime de 3.870 de metri.

Valoarea totală a investiției este de 228 de milioane de lei, cu TVA, adică 47 de milioane de euro. Finanțarea investiției se va realiza din fonduri bugetare.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *