Cătălin Țone, expert antidrog, a vorbit despre șoferul drogat

Vlad Pascu, tânărul de 19 ani, care a ucis doi studenți în 2 Mai, a fost oprit de poliție de două ori. Cu o zi înaintea tragediei, la un filtru, și chiar în noaptea tragediei. A fost lăsat să plece de la sediul poliției fără a fi testat pentru consum de droguri, deși i-au fost găsite droguri în mașină, iar autoturismul nu avea asigurare RCA valabilă. Vlad Pascu ar fi participat la o petrecere alaturi de copii ai unor persoane importante din județul Constanța, susține Cosmin Andreica, presedintele Sindicatului EUROPOL.

Presedintele Sindicatului EUROPOL crede că s-a trecut repede peste episodul în care tânărul de 19 ani a fost eliberat de poliție în noaptea în care a intrat cu mașina în grupul de 8 tineri, ucigând pe loc doi dintrei ei.

„Dacă vorbim de legături cu unele personaje, este interesant cum s-a trecut foarte repede peste momentul de după eliberarea din container, după acea oră și jumătate, respectiv momentul în care a participat la acea petrecere. La acea petrecere înțeleg că, la fel, în primul rând din declarațiile dlui Glugă, fostul inspector șef, se consumaseră droguri. Vorbea despre nouă persoane care au fost conduse la sediul poliției. N-a mai întrebat nimeni de acele persoane, cine sunt”, a spus Andreica la Digi 24.

Tinerii de la petrecerea la care a fost Vlad Pascu ar fi copiii unor persoane publice din județul Constanța.

„Din datele pe care le-am primit de la oamenii din Vama Veche, înțelegem că participanții erau tineri din județul Constanța. Deci erau copiii unor persoane cu poziții sociale și politice în județul Constanța”, a dezvăluit Cosmin Andreica.

Petrecăreții ar fi dat deja declarații în fața anchetatorilor. Întrebat cine sunt aceștia, Andreica nu a vrut să dea niciun nume.

„Cred ca la aceasta intrebare trebuie sa ne raspunda reprezentantii IPJ Constanta sau cei ai Parchetului, pentru ca s-a deschis un dosar penal pentru consum si detinere de droguri. Cred ca si oamenii pot sa spuna. Am primit informatii de la oameni ai locului care, de fiecare data cand apare cate un astfel de incident, simt nevoia sa le spuna, din nou si din nou”, a spus Andreica.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *