Youtube a suspendat canalul Senatului României, considerând că a încălcat politica internă cu privire la încălcarea normelor sanitare. Miezul discordiei îl reprezintă declarațiile senatoarei Diana Șoșoacă, care a protestat în ședințele transmise live cu privire la vaccinare și purtarea măștii.

Canalul de YouTube al Senatului României a fost blocat de către reprezentanții YouTube, cu interdicția de a mai fi postate transmisii live.

Youtube a suspendat canalul Senatului României. În acest moment, contul oficial de pe YouTube al Senatului este suspendat pe o perioadă de 7 zile, timp în care nu mai pot fi postate streaming-uri live ale ședințelor de plen. Pe această pagină pot fi în continuare vizionate înregistrările postate deja, relatează Digi24.

Membrii Senatului fuseseră avertizați de YouTube încă din luna aprilie că pagina instituţiei va fi închisă, dacă mesajele care instigă la nepurtarea măştii vor continua.

Pagina YouTube a Senatului a fost închisă pentru anumite înregistrări video cu luări de cuvânt ale Dianei Şoşoacă, pentru că instigă, contrar politicii asumate de canalul respectiv, la nepurtarea măştii. Pentru prima sesizare transmisă Senatului, a celor care gestionează politica YouTube online, s-a acordat un avertisment şi au fost şterse acele înregistrări video care figurau pe pagina YouTube a Senatului”, declara, în aprilie, președinta Comisiei Juridice a Senatului, Iulia Scântei.

Cu câteva zile în urmă, Parchetul General a deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce senatoarea Diana Șoșoacă blocase accesul într-un centru de vaccinare din județul Iași.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *