diana șoșoacă
Diana Șoșoacă, acuzată că a blocat vaccinarea într-o localitate aflată în scenariul roșu. „Jos masca! Fără vaccinare!”

Diana Șoșoacă și un grup de protestari au blocat accesul, într-un centru de vaccinare deschis la sfîrșitul săptămânii trecute în comuna Răchiteni din județul Iași, aflată în scenariul roșu din cauza numărului mare de cazuri de COVID, relatează RFI.

Sâmbătă, când a avut loc protestul, nu s-a vaccinat nimeni, potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică din Iași, doctorul Vasile Cepoi. Ușile centrului au fost blocate de protestatarii conduși de Diana Șoșoacă.

„Jos masca! Jos masca! Jos mascarada! La pușcărie! Primarul la pușcărie! Fără vaccinare!”, a scandat senatoarea. Diana Șoșoacă a transmis live pe Facebook protestul din comuna despre care susține că e circumscripția ei.

„Cea mai mare minciună a secolului”, a spus Diana Șoșoacă despre situația de la Răchiteni. Senatoarea a susținut că nu e nimeni infectat în comună.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a reacționat după ce senatoarea Diana Șoșoacă, însoțită de un grup de susținători, a blocat procesul de vaccinare, dezaprobând ferm orice acțiune care afectează procesul de vaccinare.

Într-un comunicat de presă, CNCAV a spus că încercarea de aducere a „campaniei de vaccinare într-o zonă a speculațiilor, a răspândirii de informații false” este regretabilă.

„Este regretabil faptul că se încearcă aducerea campaniei de vaccinare într-o zonă a speculațiilor, a răspândirii de informații false, acuzații nefondate și calomnierea cadrelor medicale implicate în procesul de vaccinare a populației. Astfel de fapte se produc în contextul creșterii considerabile a ratei de infectare în rândul populației și a efortului depus în tot acest timp pentru susținerea ritmului de vaccinare la nivel național, a spus CNCAV după gestul făcut de Diana Șoșoacă.

Sâmbătă, când a avut loc protestul, nu s-a vaccinat nimeni, potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică din Iași, doctorul Vasile Cepoi.

„Avem probleme, ultima situație nedorită este intervenția doamnei senator Șoșoacă la Răchiteni, care a blocat o acțiune de vaccinare a persoanelor care și-au exprimat această dorință, prin prezența ei cu un grup mai mare de oameni care nu le-a permis acestora să intre să se vaccineze. Din păcate, este o acțiune ilicită”, a spus Cepoi, după gestul făcut de Diana Șoșoacă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *