Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, se pregătește să primească o importantă recunoaștere pentru activitatea sa în cadrul Alianței Nord-Atlantice. În ultima zi a mandatului său, Geoană va fi decorat cu Ordinul NATO „Serviciul Merituos”, o distincție care subliniază contribuția sa semnificativă la activitatea organizației.

Ceremonia de decorare are loc marți, 10 septembrie, la sediul NATO din Bruxelles. Evenimentul este prezidat de Jens Stoltenberg, actualul secretar general al NATO, care și el se află la finalul mandatului său.

Stoltenberg a avut cuvinte de laudă pentru activitatea lui Geoană, declarând: „Mircea a servit NATO timp de aproape cinci ani. Concentrarea sa pe tehnologie și provocările emergente de securitate a fost esențială pentru stimularea inovației în Alianță. Munca sa cu partenerii a adus mari beneficii NATO.”

Este important de menționat că Geoană și-a anunțat recent demisia din funcția de secretar general adjunct, efectivă din 10 septembrie. Această decizie coincide cu sfârșitul mandatului lui Stoltenberg la conducerea NATO, care va fi succedat de olandezul Mark Rutte.

Mircea Geoană a ocupat funcția de secretar general adjunct al NATO din 2019, mandatul său fiind prelungit de două ori, o dovadă a aprecierii de care s-a bucurat în cadrul alianței. În absența unui succesor imediat, Boris Ruge, secretar general adjunct pentru afaceri politice și politica de securitate (PASP), va prelua temporar responsabilitățile lui Geoană.

Decorarea lui Mircea Geoană cu Ordinul NATO „Serviciul Merituos” reprezintă o recunoaștere a „excepționalei activități în slujba Alianței Nord-Atlantice” și marchează încheierea unei etape importante în cariera sa diplomatică.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *