Angajat de la Penitenciarul Jilava, depistat cu coronavirus. Ce măsuri imediate s-au luat
Angajat de la Penitenciarul Jilava, depistat cu coronavirus. Ce măsuri imediate s-au luat

Un angajat de la Penitenciarul Jilava a fost depistat pozitiv cu coronavirus iar asta a determinat măsuri de urgență atât cu privire la deținuți cât și la colegii acestuia. Aproape 500 de persoane private de libertate au fost izolate iar cei 33 de colegi cu care au intrat în contact au fost trimiși în izolare la domiciliu.

„Verificările derulate la nivelul unităţii, pe linia identificării posibililor contacţi ai poliţistului de penitenciare confirmat pozitiv COVID-19, au relevat un număr de 33 de angajaţi şi 497 de persoane private de libertate care, în perioada anterioară ultimei prezentări în serviciu, ar fi intrat în contact cu acesta”, a precizat Administrația Națională a Penitenciarelor

Cei 33 de angajaţi din Penitenciarul Jilava au fost scoşi din serviciu, izolaţi la domiciliu şi urmează a fi testaţi, iar deţinuţii contacţi vor fi monitorizaţi şi deja au fost separaţi de restul deţinuţilor.

Polițistul se afla la domiciliu din data de 13 aprilie, conform planificării. Până la acest moment, nu se înregistrează nicio altă confirmare de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la Penitenciarul București-Jilava, a mai precizat ANP.

„În eventualitatea în care, în urma testării angajaţilor contacţi, se va mai confirma un alt caz pozitiv, persoanele private de libertate care nu au interacţionat cu niciuna dintre persoanele confirmate/contacţi ai persoanelor confirmate vor fi relocate într-o altă unitate penitenciară, în scop preventiv, prin respectarea metodologiei de intervenţie”, au explicat reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *