Stelian Ion l-a acuzat pe Florin Cîțu că l-a demis pentru a avea control asupra numirii procurorilor de la conducerea parchetelor, iar despre PNDL 3, pe care nu l-a avizat, spre nemulțumirea premierului, a spus că este „invitație spre furt din banul public”.

„Motivele remanierii nu au fost explicate, s-a văzut clar că proiectul de OUG nu a ajuns la Ministerul Justiției pentru a fi avizat. E o invitație spre furt din banul public. Revocarea are substrat mai mult cu numirea procurorilor de rang înalt, care are o miză pentru unii, pentru noi nu a fost decât o miză procedurală pentru a asigura independența justiției”, a declarat ministrul demis.

Stelian Ion, la final de mandat: PNDL 3, „o invitație spre furt din banul public”

Fostul ministru  Stelian Ion a adus aminte de probleme din trecutul lui Florin Cîțu, care a stat două zile în arest în SUA pentru conducere sub influența alcoolului, în vremea studenției, și l-a acuzat pe premier că nici acum nu are respect față de lege.

„Din păcate, Florin Cîțu nu este un partener loial, un lider care să unească, să țină coaliția apropiată, să înțeleagă prioritățile de guvernare. Are un respect redus față de lege, de Constituție. Din păcate, lucrurile întâmplate în trecutul mai îndepărtat sunt relevante și acum, când iese la iveală această atitudine de nerespectare a cuvântului dat”, a completat Stelian Ion.

La final, ministrul Stelian Ion a subliniat că guvernul are nevoie de „o echipă condusă de un nou premier”. „Așa nu mai poate continua, din punctul nostru de vedere”, a precizat fostul ministru.

La predarea mandatului a fost prezent și vicepremierul Dan Barna, care a respins acuzațiile lansate de premier la adresa lui Stelian Ion și a subliniat că USR-PLUS a luat decizia definitivă de a nu mai continua cu Florin Cîțu ca premier.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *