rareș bogdan

Rareș Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL, a anunţat, la Digi24, că liberalii îl susţin pe premierul Florin Cîţu şi îi aşteaptă pe cei de la USR-PLUS să facă o nouă nominalizare pentru Ministerul Justiţiei.

Rareş Bogdan a precizat că PNL şi-a arătat sprijinul pentru Florin Cîţu şi nu există o altă opţiune.

În privinţa moţiunii de cenzură anunţată de Dan Barna, liderul liberal crede că este imoral şi anormal să introduci o moţiune de cenzură împotriva guvernului din care faci parte. „E un seppuku. USR-PLUS are şase miniştri în Guvern”, a spus Rareş Bogdan.

„PNL nu renunţă la Florin Cîţu. Eu mă bazez pe raţiunea lui Cioloş şi a lui Barna şi mă aştept să vină cu o propunere la Justiţie să putem continua guvernarea cu ce aşteaptă românii”, a adăugat prim-vicepreşedintele PNL, Rareș Bogdan.

Totodată, Rareş Bogdan a precizat că PNL nu merge pe scenariul de lucru în care USR-PLUS depune moţiunea. „Scenariul nostru este revenirea USR-PLUS în cadrul coaliţiei”, a mai spus Rareş Bogdan.

„BPN a fost convocat statutar de peste 30% din membrii BPN, din cei 80 și s-a adoptat o rezoluție. A fost dat un vot de susținere a premierului Florin Cîțu. Au participat peste 70% din membrii BPN și s-a votat în unanimitate susținerea lui Florin Cîțu ca prim-ministru și în toate demersurile sale”, a spus Rareș Bogdan.

„Considerăm că ce s-a întâmplat ieri și azi dimineață, declarațiile, unele dintre ele, ușor mai radicale ale partenerilor noștri au necesitat acest BPN pentru a arăta susținerea pe care se bazează Florin Cîțu”, a mai spus Rareș Bogdan.

Ionuț Moșteanu, purtător de cuvânt USR PLUS: Poziția USR PLUS este foarte clară și fermă. Premierul Cîțu a pierdut susținerea USR PLUS pentru a conduce în continuare acest guvern de coaliție. În momentul acesta Cabinetul Cîțu funcționează fără o susținere majoritară parlamentară

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *