Florin Cîțu nu are integritate, consideră co-președintele USR Plus, care a analizat acțiunile premierului din momentul în care l-a demis pe ministrul Stelian Ion, declanșând actuala criză politică. Florin Cîțu i-a reproșat că a refuzat să contrasemneze proiectul de dezvoltare rurală a României „Anghel Saligny” pe care reprezentanții USR-Plus îl consideră „un nou PNDL”, un alt mecanism de sifonare a banilor publici către baronii locali.

Florin Cîțu nu are integritate. Potrivit lui Cioloș, premierul Cîțu va trebui să-și asume sumele „sifonate” din bani publici.

Un premier care demite ministrul Justiției pentru că nu îi avizează un proiect legislativ și numește un interimar care îi avizează același proiect prin care oferă propriului partid 10 miliarde de euro prezintă probleme imense de integritate.

Presupun că își va asuma și destinația banilor și consecințele care vor decurge din risipirea acestora, inclusiv cele legale. Chiar și așa, rămânem cu problema inițială. Nu girăm un astfel de furt, indiferent de explicațiile pe care le-ar avea el, și rămâne ca PNL să plătească prețul politic pentru ceea ce face premierul pe care îl are în acest moment” a scris Dacian Cioloș joi seară, pe contul său de Facebook.

Co-președintele USR-Plus a insistat în demisia lui Florin Cîțu, singura ieșire din această situație.

Mergem mai departe și cerem în continuare demisia acestui prim-ministru care este dispus să sacrifice stabilitatea politică a României pentru bani dați la propriul partid.

Noi, USR PLUS, am primit votul cetățenilor și pentru că am spus în campanie că vrem o Românie fără hoție. De asta vom face totul pentru a apăra acest principiu”, a mai scris Dacian Cioloș, pe pagina sa de Facebook.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *