Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a anunțat, joi, după ședința Biroului Politic Național la care nu a participat președintele partidului, Ludovic Orban, că aceasta a fost convocată statutar iar peste 70% din membrii au votat în unanimitate susținerea premierului Florin Cîțu în toate demersurile sale.

Rareș Bogdana îl apară pe Cîțu. Pe de cealaltă parte, purtătorul de cuvânt al USR PLUS, Ionuț Moșteanu, spune că premierul “și-a dovedit limitele, a dovedit că a folosit abuziv puterea cu care a fost învestit de această coaliție” și cere PNL să facă o nouă propunere de premier. Moșteanu a afirmat că vineri va avea loc o ședință a coaliției și nu exclude susținerea lui Ludovic Orban ca premier, cu care are o colaborare foarte bună, scrie Digi 24.

„BPN a fost convocat statutar de peste 30% din membrii BPN, din cei 80 și s-a adoptat o rezoluție. A fost dat un vot de susținere a premierului Florin Cîțu. Au participat peste 70% din membrii BPN și s-a votat în unanimitate susținerea lui Florin Cîțu ca prim-ministru și în toate demersurile sale”, a spus Rareș Bogdan.

„Considerăm că ce s-a întâmplat ieri și azi dimineață, declarațiile, unele dintre ele, ușor mai radicale ale partenerilor noștri au necesitat acest BPN pentru a arăta susținerea pe care se bazează Florin Cîțu”, a mai spus Rareș Bogdan.

Ionuț Moșteanu, purtător de cuvânt USR PLUS: Poziția USR PLUS este foarte clară și fermă. Premierul Cîțu a pierdut susținerea USR PLUS pentru a conduce în continuare acest guvern de coaliție. În momentul acesta Cabinetul Cîțu funcționează fără o susținere majoritară parlamentară. Am cerut coaliției o întâlnire în cursul zilei de azi. Ceilalți lideri ai coaliției au diverse agende, nu a fost posibilă. Înțelegem că mâine ne vom întâlni în ședința coaliției în care premierul Cîțu trebuie să înțeleagă să facă un pas în spate. Și-a dovedit limitele, a dovedit că a folosit abuziv puterea cu care a fost învestit de această coaliție și cerem PNL să facă o nouă propunere de premier.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.