Toleranță zero față de certificatele false de vaccinare, a cerut premierul Florin Cîțu după o ședință cu prefecții și reprezentanții direcțiilor de sănătate publică din teritoriu.

Premierul a subliniat după ședința de joi că atât campania de imunizare, cât și cea de informare trebuie să continue.

Este clar, avem un număr în creștere de persoane infectate și aici trebuie să fim foarte atenți. Campania de vaccinare trebuie să continue. Ce vreau de la dumneavoastră este să ne asigurăm că avem capacitatea de vaccinare intactă, să nu se închidă niciun centru de vaccinare, să lucrăm, să oferim această posibilitate oamenilor să se vaccineze exact cum a fost și până acum. Trebuie să vă implicați direct, așa cum am spus, pentru a menține această capacitate de vaccinare, dar în același timp și pentru a-i informa pe oameni de beneficiile vaccinării. Bineînțeles, efortul trebuie făcut în special în zonele rurale”, a spus premierul, potrivit B1TV.

Florin Cîțu spune că oamenii trebuie să primească toate informațiile necesare despre vaccinare, astfel încât o eventuală decizie de vaccinare să fie una informată.

Toți oamenii trebuie să aibă toate informațiile, toate datele necesare despre vaccinare, cum să se vaccineze, trebuie să fie o decizie informată. Știți foarte bine, în România, vaccinarea nu este obligatorie. În același timp, bineînțeles, trebuie să continuăm și campania de informare despre beneficiile vaccinării celor sub 18 ani – repet, trebuie să discutăm aici cu părinții pentru a le oferi toate răspunsurile la întrebările pe care le au despre vaccinare”, a adăugat Cîțu.

Prim-ministrul a promis toleranță zero pentru falsificarea de certificate de vaccinare.

Foarte important, iarăși, pentru reprezentanții Poliției, și aici, domnule ministru, și dumneavoastră aveți un rol foarte important – trebuie să verificăm fiecare caz de falsificare a certificatelor de vaccinare. Au fost câteva situații și de aceea trebuie să ne implicăm direct, să vă implicați direct, știu foarte bine că ați avut câteva acțiuni. Știu, de exemplu, că azi a fost o acțiune în care au avut loc percheziții în județul Dâmbovița, aveți și alte cazuri în lucru, vă felicit pentru acțiunea de astăzi. Este foarte important ca oamenii să știe că nu tolerăm, avem toleranță zero pentru cei care falsifică certificate de vaccinare, asta trebuie să fie foarte clar. Pentru că cine falsifică un certificat de vaccinare pune în pericol viața altei persoane, deci avem toleranță zero pentru cei care fac acest lucru. Este important să stopăm astfel de situații. Orice resurse, oricâte aveți nevoie trebuie să spuneți, dar trebuie să oprim aceste rețele imediat”, a mai afirmat Florin Cîțu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *