Este o cacealma numirea lui Cioloș în fruntea guvernului, consideră fostul președinte al PNL, Ludovic Orban. Cu atât mai mult cu cât numirea nu va opri criza politică și sanitară de la noi, explică Orban. Mai mult, este „o cacealma” care o va adânci.

Fac o declarație cu privire la decizia președintelui de a-l desemna pe Dacian Cioloș ca și premier. Din data de 1 septembrie, România se confruntă cu o criză politică și o criză guvernamentală, provocată de decizia premierului Florin Cîțu de a demite ministrul Justiție, fără niciun fel de consultare a coaliției sau a fondurilor statutare ale Partidului Național Liberal.

România se confruntă cu o criză sanitară gravă, provocată de explozia de infectări cu COVID-19. România se confruntă cu o situație economică dramatică care pune în pericol veniturile românilor ca urmare a creșterii prețurilor la energie, combustibil, alimente, medicamente și deteriorează grav puterea de cumpărare a românilor.

Criza politică trebuie să înceteze imediat, pentru că România și românii au nevoie de un guvern stabil, un guvern care să beneficieze de o majoritate parlamentară, care să susțină toate măsurile de combaterea a crizei pandemice și a crizei economice care bate la ușă. Decizia de ieri a președintelui este o cacealma care nu numai că nu are ca obiectiv soluționarea crizei, ci care ca efect prelungirea ei (…) Această desemnare s-a produs din cauza faptului că nici PSD și nici PNL nu s-au prezentat la consultări cu o propunere de premier”, a declarat Ludovic Orban, la Palatul Parlamentului, citat de B1TV.

Fostul lider al PNL este de părere că singura soluție pentru a scoate România din criză este refacerea coaliției de guvernare.

„Singura soluție este refacerea coaliției de guvernare, formată după alegerile din 6 decembrie, din PNL, USR-PLUS, UDMR cu sprijinul minorităților. Atât pentru conducerea PNL cât și pentru președinte era la îndemână o soluție care ar fi soluționat imediat criza. și anume desemnarea unui premier din partea PNL, altul decît Florin Cîțu.

Un premier care să fie o persoană decentă, o persoană onorabilă, o persoană care să se bucure de încrederea partenerilor de guvernare”, a mai precizat Ludovic Orban.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *