Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri dimineață că va trimite Corpul de Control pentru a investiga cazul femeii care, după ce a fost chelneriță, a ajuns inginer la această companie de stat.

„În urma informațiilor apărute în spațiul public, am cerut Corpului de Control al Prim-Minstrului să investigheze situația de la Apele Române. În mandatul meu, așa cum am promis, cer profesionalism, integritate, competență și transparență”, a scris Florin Cîțu, pe pagina de Facebook.

„Mesajul acesta nu este doar pentru cei cu funcții de conducere, este pentru toți cei care lucrează în sectorul public: fară penali în funcții publice; profesioniști; fară nepotisme; fară conflict de interese”, a completat premierul Florin Cîțu.

O tânără care a lucrat ca ospătăriţă, apoi a fost, pe rând, manager de cafenea, manichiuristă şi, vreme de trei zile, angajată la Primăria Vatra Moldoviţei și care spune că a terminat Facultatea de Chimie este unul dintre cei mai proaspeţi angajaţi ai Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad.

Jurnaliştii de la Recorder au vrut să afle după ce criterii a fost recrutată, într-o funcţie cheie, o tânără fără minime cunoştinţe cerute de locul de muncă. Un post pe care l-a ocupat fără concurs, după ce a fost detaşată dintr-o administraţie publică din zona Moldovei.

Florin Cîțu: Bugetul va fi adoptat până luni. Companiile fără program de reforme nu vor mai exista

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni, că adoptarea bugetului de stat în Guvern va mai întârzia câteva zile, deoarece aşteaptă de la miniştri propuneri de reforme privind companiile de stat. El a avertizat că, în cazul în care companiile nu vor avea planuri de reformare prin care să arate că revin pe profit, vor dispărea.

Cîțu: Bugetul va fi adoptat până luni. Companiile fără program de reforme nu vor mai exista

“Bugetul pentru 2021 întârzie puţin, pentru că eu am cerut un lucru foarte important şi nu dau înapoi de la acest lucru. Subvenţiile sau cheltuielile care se duc către anumite sectoare din sectorul public, anul acesta, trebuie să fie legate de reforme”, a spus Florin Cîțu.

„Am spus foarte clar, nu se duce niciun ban către niciun sector dacă nu văd aceste reforme. Aştept să văd reforme care vin, vom forţa aceste reforme, dacă nu, prin limitele din buget, dar este anul reformelor 2021. Dacă nu facem acest lucru, vom continua să aruncăm bani buni în companii de stat care doar fac pierderi şi vor câştiga doar şmecherii”, a declarat Florin Cîțu, potrivit Digi 24.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *