Suspendarea activității firmelor care nu respectă măsurile de prevenire a coronavirusului ar putea fi adoptată de Guvern, a spus premierul Florin Cîțu. Este o propunere a Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat prim-ministrul.

Anunțul a fost făcut de Florin Cîțu la finalul ședinței de Guvern de miercuri.

Înaintea ședinței de Guvern a fost adoptată hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență prin care au fost aprobate cele trei scenarii prezentate în spațiul public. Tot în hotărârea de astăzi a apărut un lucru nou. Este o propunere pentru elaborarea unui act normativ prin care să fie instituită o măsură complementară a suspendării activității pe o perioadă determinată pentru operatorii economici care nu respectă măsurile de prevenire și combatere a răspândirii COVID-19”, a spus Florin Cîțu.

Întrebat dacă în această categorie intră și acele restaurante și cluburi care au funcționat în această perioadă fără a respecta regulile de protecție sanitară, premierul a răspuns: „Bineînțeles, despre acest lucru este vorba. Astăzi am văzut că acele amenzi pe care le dăm nu mai au niciun efect și atunci, pentru că nu sunt respectate regulile, trebuie să schimbăm puțin regulile jocului și să venim cu această modificare. Nu mărim amenzile, pentru că amenzile nu au niciun efect. Este vorba despre activitate, suspendarea activității pe o perioadă determinată”.

Suspendarea activității firmelor care nu respectă restricțiile. De asemenea, întrebat care ar fi perioada în care activitatea firmelor să fie suspendată, Florin Cîțu a precizat, potrivit B1TV: „Dacă mă întrebați pe mine, cred că putem să începem cu două săptămâni și apoi să creștem, treptat, pentru cei care nu respectă în continuare. Cred că mergem cu o perioadă minimă de două săptămâni, dar asta este doar ce aș propune eu, nu avem încă un act normativ. CNSU ne-a făcut o propunere pentru un act normativ.

În plus, Cîțu a precizat că această măsură nu ar viza, de exemplu, acele lăcașuri de cult care nu au respectat regulile de protecție.

”Propunerea CNSU este pentru operatorii economici”, a conchis Florin Cîțu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *