Filmul Contagion subiect de inspirație pentru campania de vaccinare
Filmul Contagion subiect de inspirație pentru campania de vaccinare

Filmul Contagion, o ficțiune care spune povestea unei boli globale similare coronavirusului, a constituit subiect de inspirație pentru planificarea campaniei naționale de vaccinare din Marea Britanie, a spus ministrul sănătății, Matt Hancock. Cu atât mai mult cu cât filmul cosiderat cumva premonitoriu de multe persoane, a apărut în anul 2011.

În film se arată că momentul cel mai stresant din jurul programului de vaccinare nu este, de fapt, cel de dinainte de lansare, ci cel în care există un rând uriaș în ceea ce privește ordinea priorităților”, a afirmat Matt Hancock pentru postul de radio LBC, citat de Digi24.

Filmul Contagion, al regizorului Steven Soderberg, pornește de la un virus ucigaş apărut în China care se răspândeşte la nivel global şi duce la un haos în masă, în timp ce epidemiologii încearcă să găsească un vaccin.

Totodată, secretarul de stat a susținut că guvernul britanic a cerut sfaturi medicale încă de la început privind persoanele care ar trebui să primească dozele de vaccin cu prioritate, sfaturi pe care le-a și făcut publice.

Până în prezent, aproape zece milioane de persoane au fost vaccinate cu prima doză de ser în cadrul campaniei de imunizare din Marea Britanie, pe care oficialii o consideră calea cea mai sigură care va conduce la ridicarea restricțiilor ce afectează economia țării.

Potrivit sursei citate, Hancock „a insistat” de la bun început ca guvernul să comande suficiente cantități de vaccinuri, astfel încât fiecare adult să primească ambele doze ale serului.

Guvernul britanic și-a stabilit drept țintă de vaccinare să imunizeze 15 milioane de persoane din categoriile vulnerabile până la jumătatea lunii februarie. Cu toate acestea, există o dezbatere cu privire la faptul dacă profesorii, ofițerii de poliție și alți lucrători esențiali ar trebui să aibă prioritate la vaccinare.

După declarațiile privind filmul care a inspirat campania de vaccinare britanică, Matt Hancock a adăugat, într-un interviu ulterior oferit postului ITV, că filmul Contagion cu Kate Winslet și Matt Damon „nu a fost singura sursă de sfaturi”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *