Guvernul a aprobat ca fiecare persoană afectată de incendiul de la "Matei Balș" să primească 5.000 de lei

Guvernul va acorda ajutoare de urgenţă în valoare de 5.000 de lei pentru fiecare persoană afectată de incendiul produs la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş”, pentru sprijinirea familiilor aparţinătoare victimelor, potrivit Digi 24.

Guvernul a aprobat ca fiecare persoană afectată de incendiul de la „Matei Balș” să primească 5.000 de lei

„A fost aprobată o hotărâre de guvern din partea Ministerului Muncii, un lucru pe care l-am făcut şi după tragedia de la Piatra Neamţ, prin care se propune acordarea de ajutoare de urgenţă pentru sprijinirea familiilor aparţinătoare victimelor incendiului produs la Institutul de Boli Infecţioase Prof. Dr. Matei Balş, soldat, cum ştiţi, cu decesul unor bolnavi şi rănirea altora.

Florin Cîțu vrea să închidă firmele care nu respectă regulile sanitare. De la cât pornește „amenda”

Suspendarea activității firmelor care nu respectă măsurile de prevenire a coronavirusului ar putea fi adoptată de Guvern, a spus premierul Florin Cîțu. Este o propunere a Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat prim-ministrul.

Anunțul a fost făcut de Florin Cîțu la finalul ședinței de Guvern de miercuri.

„Înaintea ședinței de Guvern a fost adoptată hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență prin care au fost aprobate cele trei scenarii prezentate în spațiul public. Tot în hotărârea de astăzi a apărut un lucru nou. Este o propunere pentru elaborarea unui act normativ prin care să fie instituită o măsură complementară a suspendării activității pe o perioadă determinată pentru operatorii economici care nu respectă măsurile de prevenire și combatere a răspândirii COVID-19”, a spus Florin Cîțu.

Întrebat dacă în această categorie intră și acele restaurante și cluburi care au funcționat în această perioadă fără a respecta regulile de protecție sanitară, premierul a răspuns: „Bineînțeles, despre acest lucru este vorba. Astăzi am văzut că acele amenzi pe care le dăm nu mai au niciun efect și atunci, pentru că nu sunt respectate regulile, trebuie să schimbăm puțin regulile jocului și să venim cu această modificare. Nu mărim amenzile, pentru că amenzile nu au niciun efect. Este vorba despre activitate, suspendarea activității pe o perioadă determinată”.

Sursă foto: Radio Europa Liberă

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *