Image default
Actualitate

Florin Cîțu îi dă replica lui Vlad Voiculescu: „Nu poți să sancționezi medici dacă vaccinează pentru că a rămas o doză în plus”

Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri, după ședința de Guvern, că un medic nu poate fi sancționat doar pentru că “vaccinează pentru că a rămas o doză în plus”.

Florin Cîțu îi dă replica lui Vlad Voiculescu: „Nu poți să sancționezi medici dacă vaccinează pentru că a rămas o doză în plus”

„Să fim corecți, cifra de 1.300 am avansat-o eu. Cifra cealaltă de câteva zeci de mii era avansată de Ministerul Sănătății.Dar revin la obiectivul acestei campanii de vaccinare, de a vaccina cat mai mulți oameni. Nu pot să oprești pandemia, nu pot să oprești acest virus decât dacă avem cât mai mulți oameni vaccinați.Obiectivul este de a avea 70% din adulți vaccinați. Nu poți să sancționezi medici dacă vaccinează pentru că a rămas o doză în plus”, a declarat premierul citat de Digi 24.

„Dar, dacă sunt situații când s-au creat tot felul de scheme care-i dezavantajează pe cei programați, asta e altceva.Dar dacă noi știm că niciunul din cei programați nu a fost dat la o parte pentru altcineva, nu văd nicio problemă”, a declarat premierul, Florin Cîțu.

Florin Cîțu a spus, luni dimineață, că nu există nicio persoană care să se fi vaccinat în afara strategiei naționale de imunizare și a asigurat că nu se irosesc doze de vaccin.

Ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, spunea, săptămâna trecută, că în această săptămână va introduce sancțiuni pentru coordonatorii din centre care vaccinează “un amic, vecin” și nu o persoană prioritară.

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri dimineață că va trimite Corpul de Control pentru a investiga cazul femeii care, după ce a fost chelneriță, a ajuns inginer la această companie de stat.

„În urma informațiilor apărute în spațiul public, am cerut Corpului de Control al Prim-Minstrului să investigheze situația de la Apele Române. În mandatul meu, așa cum am promis, cer profesionalism, integritate, competență și transparență”, a scris Florin Cîțu, pe pagina de Facebook.

Related posts

Florin Cîţu, după previziunile FMI privind România: „Am reuşit să stabilizăm economia”

Andrada Ionescu

De ce bugetul pe 2021 NU este de austeritate, a explicat Florin Cîțu

Constantinescu Gabriel

Adevărul despre împrumutul de 2 miliarde de euro la FMI pe care Ciolacu urma să îl facă

Alina Angelescu

Leave a Comment