Elevii depistați cu coronavirus s-au infectat în timpul vacanței
Elevii depistați cu coronavirus s-au infectat în timpul vacanței

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat în exclusivitate la Antena 3 că nu toate școlile vor primi teste antigen: „Aş vrea ca DSP să înţeleagă foarte bine acest aspect!”, a punctat Sorin Cîmpeanu.

”18% din şcolile din România au cabinet medical. Nu toate aceste şcoli dotate cu cabinet medical au si personal medical. Acest raportări vizează exclusiv acele şcoli care au cabinet medical, care au personal medical si care au admiistrat teste antingen rapide. Şcolile care nu au cabinet medical, deci care nu au posibilitatea de administrare  a testelor rapide, nu au ce raporta către DSP. E o problemă gestionată de Ministerul Sănătăţii prin DSP-uri”, a spus Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

„Nu au de ce să ajunga teste antigen în toate şcoile,aşa cum a spus domnul director DSP, pentru ca testarea este un act medical administrat de personal medical. În acele şcoli care nu există peronal medical, nu au de ce să ajungă. Ele sunt la DSP. Sunt peste 1 mil de teste distribuite de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă încă de acum o săptămână. Acplo unde există cabinet medical şi personal medical au de ce să ajungă. Unde nu e cabinet medical şi personal medical, nu au de ce să ajungă în şcoli”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

„Aş vrea ca DSP să înţeleagă foarte bine acest aspect. Testele rămân la DSP. Au ca destinaţie testarea elevilor şi personalul din învăţământ şi vor fi admiistrate de către DSP”, a spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, în exclusivitate la Antena 3.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *