Nicușor Dan, primarul Capitalei, a declarat luni că, drept răspuns la protestul angajaților Companiei Municipale Parcuri şi Grădini, a propus Consiliului General al Municipiului Bucureşti urgentarea desfiinţării companiei cu pricina prin încetarea contractului de delegare. Primarul Nicușor Dan mai spus că nu se lasă intimidat de presiuni, scrie Digi 24.

„Nu mă las intimidat de astfel de presiuni, în care angajaţii companiilor municipale sunt manipulaţi de interese din zona PSD, care doresc să-şi păstreze privilegiile necuvenite. Ca exemplu, pentru angajaţii Companiei Parcuri şi Grădini, dar şi pentru alţii care se gândesc să procedeze ca ei, am propus Consiliului General al Municipiului Bucureşti să urgentăm desfiinţarea acestei companii prin încetarea contractului de delegare”, a declarat Nicușor Dan.

„Sunt un om rezonabil, atent la problemele oamenilor, nu şi atunci când se întrece măsura. Iar azi s-a întrecut măsura. Companiile municipale vor fi desfiinţate, pentru că sunt o uriaşă risipă. Am anunţat-o de câteva luni, sper ca toată lumea să fie rezonabilă, astfel încât costul social să fie cât mai mic”, a declarat Nicuşor Dan.

Nicușor Dan: realizarea cadastrului general al Capitalei este o prioritate

În doi ani, Bucureștiul va avea o hartă geospațială, atât supraterană, cât și subterană. Este promisiunea făcută ieri, de primarul general al Capitalei.

Nicușor Dan s-a întâlnit cu Laurențiu Alexandru Blaga, director general al ANCPI. Cei doi au discutat despre realizarea cadastrului general al Capitalei.

„Municipiul București va avea în 2 ani o hartă geospațială. Pe de o parte, supraterană, cuprinzând clădirile și arterele, mobilierul urban, etc. Pe de altă parte, subterană, cuprinzând toate rețelele. Este proiectul despre care am discutat astăzi la întâlnirea de lucru pe care am avut-o cu directorul general al ANCPI”, a spus primarul Nicușor Dan.

Pe partea de proprietate, realizarea cadastrului general al orașului este o prioritate. Vom colabora, de asemenea, cu ANCPI și vom găsi fonduri pentru a pune ordine în actele de proprietate ale tuturor imobilelor din Capitală. Va fi o colaborare de lungă durată, astfel încât să oprim abuzurile și să punem Bucureștiul pe traiectoria corectă și în acest domeniu”, a precizat primarul general al Capitalei, Nicușor DAN.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *