Vlad Voiculescu l-a demis pe managerul interimar de la Matei Balș

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, l-a demis, luni, pe managerul interimar de la Spitalul ”Matei Balș”, atribuțiile sale fiind preluate de directorul medical Cătălin Apostolescu.

Ministrul Vlad Voiculescu a  invocat ”multiple disfuncționalități” în gestionarea situației pacienților transferați în urma incendiului”. Instituția susține că reprezentanții Institutului au furnizat informații contradictorii referitoare la unul dintre pacienți în decurs de 4 ore.

Totodată, ministerul a transmis că Voiculescu a solicitat demararea unei anchete a Corpului de Control al ministrului care să elucideze modul în care au fost gestionate transferurile tuturor pacienților internați în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Univ. Dr Matei Balș”.

Moțiunea împotriva lui Vlad Voiculescu a picat. Alexandru Rafila a început atacul: „Îl credeam un ministru mai bun decât Nelu Tătaru!”

Moțiunea împotriva lui Vlad Voiculescu a picat la o diferență de 21 de voturi, iar după aflarea rezultatului, deputatul PSD Alexandru Rafila a lansat un atac la adresa ministrului sănătății.

140 de parlamentari au fost în favoarea moţiunii iar 161, împotrivă. După ce a aflat că nu a fost sancționat parlamentar, Rafila a declarat că s-a înșelat în privința lui Vlad Voiculescu, pe care îl credea un ministru mai bun de cât Nelu Tătaru, relatează B1TV.

„Cred că s-a schimbat ceva foarte important din punctul meu de vedere şi, sper, şi al colegilor mei. Dacă moţiunile depuse oferă şi soluţiile necesare, oamenii de bună-credinţă ar trebui să le ia în considerare.

Actuala coaliţie ar trebui să găsească un nou conducător la Ministerul Sănătăţii care să le ofere oamenilor încredere şi să rezolve problemele existente.

Spuneam înainte ca Vlad Voiculescu să îşi înceapă mandatul de minuistru, ca acesta ar putea fi un ministru mai bun ministru decât predecesorul său, domnul Tătaru, pentru că e tânăr şi are experienţa sistemului de sănătate.

Din păcate aşteptările mele au fost înşelate şi constat că fostul ministru Tătaru măcar avea interes şi consistenţă în anumite activităţi pe care le desfăşura.

Deşi a trecut o săptămână de la depunerea moţiunii, nu s-a făcut nimic pentru rezolvarea problemelor sesizate”, a spus Alexandru Rafila,după moțiunea împotriva lui Vlad Voiculescu votată miercuri.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *