Image default
Actualitate

Ministrul Energiei: Există persoane angajate fictiv ca mineri

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, luni seară, la Digi24, că există persoane în rândul minerilor care sunt angajate fictiv și nu lucrează în mină. Acesta a spus că trebuie “curățat” Complexul Energetic Hunedoara.

“În urma acestui protest, chiar din rândul minerilor mi-au venit tot felul de informații că există persoane care sunt angajate și care practic nu lucrează în mină. Sunt angajate fictiv. Aceste lucruri trebuie analizate, rezolvate și curățată Compania (CEH – n.red.) de asemenea practici, pentru a putea pune de o bază solidă”, a spus Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Ministrul Energiei: Există persoane angajate fictiv ca mineri

„Nu cred că este o soluție ceea ce s-a întâmplat. Soluția cu plata salariilor oricum era rezolvată prin această ordonanță am dat-o și inițiat-o în urmă cu două săptămâni înainte de pornirea acestui protest”, a afirmat Popescu, ministrul Energiei.

“Mâine am o întâlnire cu cei de la Mintia, cu președintele Consiliului Județean Hunedoara, cu prefectul, cu sindicatele, pentru a discuta o posibilă preluare a Termocentralei de la Mintia, în așa fel încât să reușim să punem din această societate plină de datorii, CEH, care practic a fost falimentată cu bună știință de cei de la PSD. Să reușim să facem două societăți care să fie viabile. Una a administrației locale și una în continuarea Ministerului Energiei, a mai spus Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Virgil Popescu, ministrul Energiei, susține că veniturile românilor au crescut cu 8,6% în plină pandemie, iar țara noastră este prin puținele din Europa care a reușit să evite recesiunea economică. Anul 2021 nu va fi unul au austerității, ci al investițiilor, susține ministrul economiei, care citează datele Eurostat.

Virgil Popescu, ministrul Energiei,  a spus că țara noastră stă bine în statistici iar salariile românilor au crescut cu 8,6%.

Popescu a mai declarat că bugetul pe acest an, care va fi adoptat vineri de Guvern, are prevăzute și sume de investiții, deci nu poate fi considerat de austeritate

Related posts

Fosta chelneriță angajată la Apele Române și-a dat demisia

Andrada Ionescu

Florin Cîțu, întrebat dacă va candida la șefia PNL: Acum mă concentrez pe buget

Andrada Ionescu

Viorel Cataramă, atac dur la Rareș Bogdan: „Populismul debordează”

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment