Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, luni seară, la Digi24, că există persoane în rândul minerilor care sunt angajate fictiv și nu lucrează în mină. Acesta a spus că trebuie “curățat” Complexul Energetic Hunedoara.

“În urma acestui protest, chiar din rândul minerilor mi-au venit tot felul de informații că există persoane care sunt angajate și care practic nu lucrează în mină. Sunt angajate fictiv. Aceste lucruri trebuie analizate, rezolvate și curățată Compania (CEH – n.red.) de asemenea practici, pentru a putea pune de o bază solidă”, a spus Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Ministrul Energiei: Există persoane angajate fictiv ca mineri

„Nu cred că este o soluție ceea ce s-a întâmplat. Soluția cu plata salariilor oricum era rezolvată prin această ordonanță am dat-o și inițiat-o în urmă cu două săptămâni înainte de pornirea acestui protest”, a afirmat Popescu, ministrul Energiei.

“Mâine am o întâlnire cu cei de la Mintia, cu președintele Consiliului Județean Hunedoara, cu prefectul, cu sindicatele, pentru a discuta o posibilă preluare a Termocentralei de la Mintia, în așa fel încât să reușim să punem din această societate plină de datorii, CEH, care practic a fost falimentată cu bună știință de cei de la PSD. Să reușim să facem două societăți care să fie viabile. Una a administrației locale și una în continuarea Ministerului Energiei, a mai spus Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Virgil Popescu, ministrul Energiei, susține că veniturile românilor au crescut cu 8,6% în plină pandemie, iar țara noastră este prin puținele din Europa care a reușit să evite recesiunea economică. Anul 2021 nu va fi unul au austerității, ci al investițiilor, susține ministrul economiei, care citează datele Eurostat.

Virgil Popescu, ministrul Energiei,  a spus că țara noastră stă bine în statistici iar salariile românilor au crescut cu 8,6%.

Popescu a mai declarat că bugetul pe acest an, care va fi adoptat vineri de Guvern, are prevăzute și sume de investiții, deci nu poate fi considerat de austeritate

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *