Premierul Florin Cîțu a anunțat, ieri, că plănuiește o serie de reforme în tot aparatul public, salarizare, pensii și ANAF și de asemenea o restructurare a companiilor de stat, ale căror pierderi din ultimii 30 de ani „sunt mai mari decât investițiile bugetate în acest an”, scrie Digi 24.

„Ce urmează în 2021? Reformă și investiții! (…) Este nevoie de reformă! Reformă în tot aparatul public și în companiile de stat. Reforma sistemului de pensii. Reforma sistemului de salarizare. Reforma ANAF. Restructurarea companiilor de stat care au pierderi de 30 de ani. Arieratele companiilor de stat au ajuns la 63 miliarde lei (în jur de 53 miliarde lei din 2014, la care se adaugă dobânzi și penalități). Vreau să țineți minte acest număr. Pierderile companiilor de stat sunt mai mari decât investițiile bugetate în acest an”, a spus premierul Florin Cîțu.

Asta au făcut socialiștii din economia României în ultimii 30 de ani. Au falimentat companiile de stat și au acumulat pierderi. Sper că acum este clar de ce este nevoie de REFORMĂ din temelii pentru a putea face INVESTIȚII! Ajunge! Așa nu se mai poate!”, a scris premierul Florin Cîțu pe Facebook.

Totodată, premierul Florin Cîțu a trecut în revistă provocările pe care țara noastră le-a întâmpinat în 2020, an în care „a fost lovită de cea mai mare criză din ultima sută de ani” și a ținut să sublinieze faptul că deși 1.4 milioane de angajați în sectorul privat au intrat în șomaj tehnic în acest an, aceștia nu au făcut proteste, așa cum se întâmplă acum în cazul bugetarilor.

Am luat cele mai bune măsuri și am reușit, așa cum am promis, să evităm recesiunea tehnică. 1.4 milioane de români din sectorul privat au intrat în șomaj tehnic. Nu a fost niciun protest. Aceștia au înțeles situația dificilă prin care trece economia globală”, a mai spus premierul Florin Cîțu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *