Marcel Ciolacu anunță că PSD va depune la Senat o moțiune simplă împotriva ministrului economiei, Claudiu Năsui. Moțiunea simplă ar urma să fie depusă în decursul acestei săptămâni a spus șeful PSD.

„Am decis în cadrul Biroului Politic Naţional să depunem în această săptămână la Senat moţiunea împotriva ministrului Năsui, aşa cum am anunţat. Motivele – blocarea măsurii 3, fonduri europene, 478 de milioane de euro în acest moment blocate din cauza faptului că domnul ministru a găsit de cuviinţă să îşi facă un cont de administrator în procedura de selectare a companiilor”, a spus Marcel Ciolacu într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD.

Marcel Ciolacu anunță. Este vorba de a doua moțiune simplă depusă de opoziție împotriva unui ministru al Guvernului Cîțu și a doua moțiune simplă depusă în această legislatură. Anterior, o moțiune simplă a fost depusă împotriva ministrului sănătății Vlad Voiculescu.

Marcel Ciolacu i-a scris Ursulei von der Leyen: „Țara alunecă spre o cale nedemocratică”

Marcel Ciolacu, presedintelele PSD, i-a scris joi o scrisoare președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în care se plânge de „derapajele nedemocratice” ale Guvernului. Liderul PSD susține că executivul a politizat acordarea banilor din buget și a fondurilor europene.

Ciolacu le cere președintei Comisiei și vicepreședintelui Frans Timmermans să ia „poziții publice” pentru ca cetățenii români să se simtă „protejați” de Uniunea Europeană când guvernele „încalcă principiile democratice ale statului de drept”.

„Țara noastră alunecă spre o cale nedemocratică, iar în calitate de lider al opoziției din România am responsabilitatea de a face tot ce pot pentru a-i ajuta pe români și pentru a ne apăra valorile democratice europene”, se arată în scrisoarea trimisă de președintele Marcel Ciolacu, care a mai subliniat că PSD este deschis la discuții  constructive despre viitorul României pe calea europeană și democratică, potrivit postului de televiziune Digi 24.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *