Marcel Ciolacu i-a scris Ursulei von der Leyen: „Țara alunecă spre o cale nedemocratică”

Marcel Ciolacu, presedintelele PSD, i-a scris joi o scrisoare președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în care se plânge de „derapajele nedemocratice” ale Guvernului. Liderul PSD susține că executivul a politizat acordarea banilor din buget și a fondurilor europene.

Marcel Ciolacu le cere președintei Comisiei și vicepreședintelui Frans Timmermans să ia „poziții publice” pentru ca cetățenii români să se simtă „protejați” de Uniunea Europeană când guvernele „încalcă principiile democratice ale statului de drept”.

„Țara noastră alunecă spre o cale nedemocratică, iar în calitate de lider al opoziției din România am responsabilitatea de a face tot ce pot pentru a-i ajuta pe români și pentru a ne apăra valorile democratice europene”, se arată în scrisoarea trimisă de președintele Marcel Ciolacu, care a mai subliniat că PSD este deschis la discuții  constructive despre viitorul României pe calea europeană și democratică, scrie Digi 24.

Marcel Ciolacu reclamă că partidele din Coaliție au aprobat un buget fără a accepta niciunul dintre amendament, că Guvernul a alocat sume din buget preferențial, după un algoritm politic și că Planul Național de Redresare și Reziliență nu a fost discutat în Parlament.

De asemenea, liderul PSD Marcel Ciolac mai reproșează „atacul public și radical al Guvernului împotriva Avocatului Poporului, a membrilor Curții Constituționale a României și Consiliului Superior al Magistraturii.”, precum și amenințarea liderilor de sindicat de către premier.

Marcel Ciolacu, către Cîțu: Tatăl meu avea o vorbă „După ce că ești prost, mai pui și frână”

Marcel Ciolacu i-a transmis premierului Cîțu că „are aceeași placă” și că nu e civilizat să faci „hoț” pe cineva.

„Domnule prim-ministru, ați venit ca și ieri, cu aceeași placă, care când nu ai argumente atunci vii și jignești și încerci prin țipete să acoperi acest buget al austerității.Tatăl meu, dumnezeu să-l ierte, un oltean serios, când întâlnea personaje ca dumneavoastră avea o vorbă: Domnule, după ce că ești prost, mai pui și frână. E civilizație când faci hoț pe cineva? Nu ați vrea dumneavoastră să vorbiți cu președintele organizației PNL de la Iași să ne facă și nouă rost de niște tablă și cherestrea? Fost ministru în Guvernul Orban”, a declarat Marcel Ciolacu, scrie Digi 24.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *