Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri că i-a cerut ministrului Sănătății să prezinte până săptămâna viitoare un raport privind măsurile luate de la începutul anului pentru pregătirea sistemului de sănătate pentru valul al treilea al pandemiei. De asemenea, Florin Cîțu i-a cerut ministrului să comunice săptămânal.

„Am cerut Ministerului Sănătății ca până săptămâna viitoare să prezinte un raport al activității desfășurate începând cu luna decembrie în vederea pregătrii valului trei al pandemiei și planurile pentru perioada viitoare. Tot săptămâna viitoare am cerut și CNCAV să ne prezinte situația. Ministerul Sănătății ar fi important să aibă conferință de presă săptămânal și să fie prezentată evoluția planului prin care încercăm să oprim această pandemie. Sper ca de săptămâna viitoare să fie această conferință săptămânală”, a declarat Florin Cîțu.

De asemenea, premierul Florin Cîțu a anunțat că fiecare ministru va avea de completat fișe de activitate prin care să demonstreze că au implementat măsurile guvernamentale. Este vorba de un memorandum pe care urmează să îl adopte guvernul în baza căruia miniștrii vor fi evaluați.

„Fișele pentru fiecare minister cuprind doar obiectivele din programul de guvernare vreau ca aceste fișe să fie completate cu măsurile de reformă. În ședința de săptămâna viitoare aș vrea să fie prezentat acest memorandum”, a mai declarat premierul Florin Cîțu.

Vlad Voiculescu, după ce Florin Cîțu a acuzat că numărul de paturi ATI este mai mic decât anul trecut: Niciun pat nu a dispărut prin magie

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat, marți, că același număr de paturi din secțiile ATI ale spitalelor din România se regăsesc acum față de începutul anului, când, potrivit premierului Florin Cîțu, ar fi fost mai multe disponibile. Voiculescu a precizat că au fost suplimentate cele 1.400 de locuri disponibile cu 190 de paturi la terapie intensivă, scrie Digi 24.

„Am avut o teleconferință cu manegerii de spitale. Punem la dispoziție ventilatoare. S-a putut extinde numărul de paturi de terapie intensivă cu aproape 190 în toată țara. Vorbim de aproape 40 de paturi disponibile în plus în București”, a declarat Vlad Voiculescu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *