majorarea taxelor de parcare
Primarii celor șase sectoare ale Capitalei cer majorarea taxelor de parcare. Cei șase edili au înaintat Consiliului General al Municipiului București (CGMB) o scrisoare în acest sens. Anunțul a fost făcut de primarul sectorului 2, Radu Mihaiu.
„Azi am semnat, alături de toți primarii de sector, o scrisoare prin care solicităm Consiliului General să ia în considerare creșterea taxelor de parcare la nivelul discutat anterior: 600 lei zona A, 500 lei zona B, 400 lei zona C, 300 lei zona D. Nu mai putem închiria spațiul public, al tuturor, pe prețuri de nimic”, a explicat primarul sectorului 2.
Sumele propuse de cei șase edili se referă la taxa anuală pentru un loc de parcare.
Majorarea taxelor de parcare este necesară, spun primarii. În scrisoarea transmisă CGMB, cei șase primari precizează că au în vedere sistematizarea parcărilor de reședință din Capitală. Iar asta înseamnă „construirea de parcări, în special pe verticală, parcări inteligente”, pentru care este nevoie de fonduri.

Majorarea taxelor de parcare este un subiect abordat, în repetate rânduri, și de primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu.

„La cca. 12 euro/an locul de parcare, nu o să avem niciodată bani pentru parcări pe verticală sau smartparking. Iar la orizontală nu mai este șpațiu. Doar dacă luăm din spațiul verde, ceea ce nu vrem!
Consiliul General al Municipiului trebuie să facă ceea ce este corect, să nu mai continue populismul ultimilor 30 de ani si să adopte o taxă de parcare care să ne permită să construim parcări”, a punctat Ciucu.
Proiectul de hotărâre privind stabilirea nivelurilor impozitelor și taxelor locale în municipiul București, începând cu anul 2022 se află în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Capitalei.

Leave a comment

Lasă un răspuns