Premierul Florin Cîțu a făcut miercuri un apel la mediul privat pentru implicarea în campania de vaccinare. Florin Cîțu a precizat că reprezentanții HoReCa au fost de acord să ajute la vaccinarea tuturor angajaților, astfel încât sectorul să fie redeschis de la 1 iunie.

„Așa cum am făcut un apel la autoritățile locale, la aleșii locali, chiar și la biserică, aș vrea să fac un apel și la mediul privat și la antreprenori să susțină campania de vaccinare. Cei din HoReCa au fost de acord să ajute la vaccinarea tuturor angajaților din domeniu. Este nevoie de un efort comun și celor din sectorul privat le spun și le cer acest ajutor”, spune Florin Cîțu.

Florin Cîțu cere mediului privat să se implice în campania de vaccinare

„Este nevoie de implicarea fiecăruia. Noi vom ajuta, avem dozele necesare, vom ajuta și cu centre de vaccinare, dar trebuie toată lumea să se implice și este nevoie de acest efort comun pentru a putea redeschide economie de la 1 iunie”, a declarat premierul premierul.

„Mergem în direcția relaxării,dar cu această condiție, să ne vaccinăm cu toții. 1 iunie se poate întâmpla doar dacă ne vaccinăm, altfel nu avem șanse”, a declarat Florin Cîțu.

Marți, premierul Florin Cîțu a avut o discuție cu reprezentanții industriei ospitaliății cu privire la revenirea la normalitate de la 1 iunie. Restaurantele ar urma să funcționeze la interior la o capacitate de cel mult 50%, iar reprezentanții sectorului HoReCa spun că sunt dispuși să suporte costurile cu testarea rapidă a clienților.

Premierul Cîțu a declarat miercuri într-o conferință de presă că nu va exista un lockdown, ca răspuns la afirmațiile secretarului de stat Andreea Moldovan, care a spus că „două săptămâni de carantină națională ar face minuni”. „Mergem în direcția relaxării, cu această condiție, să ne vaccinăm cu toții”, a precizat prim-ministrul, Florin Cîțu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *