Primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, anunţă că, în doar cinci zile, echipele Administraţiei Domeniului Public au scos 343 de tone de deşeuri de pe malul lacului Fundeni.

„În numai 5 zile, dintr-un singur depozit de gunoi ilegal, echipele Administrației Domeniului Public au scos 343 de tone de deșeuri de pe malul lacului Fundeni”, a transmis Radu Mihaiu pe Facebook.

Radu Mihaiu: Lacul Fundeni e o bombă ecologică

„Situația acolo e atât de gravă încât utilajele nu se pot apropia suficient de apă până nu eliberăm drumul de câteva straturi de gunoi. Iar în lac, insulele de deșeuri se întind așa de mult încât cei de la Apele Române vor fi nevoiți să aducă un utilaj special șenilat cu care să ajungă atât de departe”, a adăugat edilul  Mihaiu.

„Lacul Fundeni e o bombă ecologică, dar nu ne vom opri până nu îl limpezim. Persistența învinge rezistența”, a mai scris Radu Mihaiu.

În sectorul 2 al Capitalei, autoritățile locale continuă seria măsurilor menite să elibereze spațiul public.
„De la preluarea mandatului am semnat sute de dispoziții de desființare pentru gherete improvizate, panouri publicitare fără autorizație, construcții ilegale. Am ridicat zeci de mașini abandonate și multe altele urmează pașii procedurali care să ducă la îndepărtarea lor. Locul unde depozităm aceste materiale este deja plin ochi și totuși, abia se vede o schimbare. De prea mult timp nu s-a făcut ordine în Sectorul 2”, precizează Radu Mihaiu.
Primarul sectorului 2 spune că această operațiune este abia la început. Radu Mihaiu a explicat care sunt aspectele vizate în cadrul acestei campanii de eliberare a spațiului public.
„Eliminăm din spațiul public tot ce e amplasat ilegal și nu numai. Ne îndreptăm atenția și spre cele care cândva, cumva au primit autorizație, deși blochează total trotuarele și circulația pietonilor.Nu vom mai permite mai mult de o florărie pe intersecție. Nu vom mai permite gherete care să oblige mamele cu cărucioare să coboare pe șosea. Nu vom mai permite amplasarea de panouri publicitare în spații deja înghesuite. Eliberăm spațiul public fiindcă e prețios și trebuie să ne bucurăm toți de el”, a punctat primarul sectorului 2, Radu Mihaiu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *