Ludovic Orban a anunțat că lderii PNL, USR PLUS și UDMR au semnat marți seară noul acord al coaliției de guvernare, în urma crizei politice izbucnite după demiterea de către premierul Florin Cîțu (PNL) a ministrului sănătății Vlad Voiculescu. Aceștia au anunțat că mâine va fi propus noul ministru al Sănătății.

Ludovic Orban: Cei care au pariat că nu ne vom înțelege și-au făcut iluzii

După două zile de discuţii serioase pe care le-am purtat, am convenit să semnăm o completare la acordul de coaliţie, care să aducă proceduri şi puncte de vedere care să ducă la creşterea încrederii între parteneri, la îmbunătăţirea mecanismelor de funcţionare a coaliţiei”, a spus Ludovic Orban, președintele PNL.

„Formaţiunile politice sunt conştiente de responsabilitatea pe care o au de a asigura buna guvernare a României. Cei care au pariat pe faptul că nu ne vom înţelege şi-au făcut iluzii, suntem o coaliţie bazată de încredere, pe solidaritate”, a spus Ludovic Orban, președintele PNL.

Coaliţia PNL, USR PLUS, UDMR a depăşit astăzi o situaţie delicată şi funcţionarea şi succesul acestei coaliţii ţin de încredere, respect şi reguli. După cele două zile deloc simple şi după discuţii care au avut şi momente delicate, am reuşit să avem o completare a acordului care a constituit această coaliţie şi avem toată încrederea că prin ce am agreat astăzi împreună şi perfect responsabili vom putea să ducem mai departe România în această luptă cu COVID şi să scoatem România din pandemie şi să intrăm în acea direcţie de dezvoltare şi de însănătoşire a societăţii pe care o aşteaptă cetăţenii, acea direcţie de care România are atâta nevoie şi pe care această coaliţie a propus-o”, a spus Dan Barna, la scurt timp după intervenția lui Ludovic Orban.

Ca urmare a înţelegerii din această seară, mâine vom face o propunere pentru un nou ministru al Sănătăţii, propunere pe care o veţi afla mâine dimineaţă”, a spus Dragoș Tudorache, europarlamentar USR PLUS.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *