Andrei Baciu, secterarul de stat în Ministerul Sănătății, a precizat într-o postare pe Facebook că deși începând din acest weekend se relaxează o serie de măsuri, încă nu poate fi vorba de o revenire completă la viața normală.

Andrei Baciu a lansat un îndemn la responsabilitate și le-a transmis românilor să meargă să se vaccineze.

„Ce se schimbă din acest weekend: purtatul măștii nu va mai fi obligatoriu în aer liber, cu excepția zonelor aglomerate (stații de autobuz, piețe, târguri); se elimină carantina de noapte; programul magazinelor revine la normal”, a scris Andrei Baciu pe pagina sa de Facebook. 

„Nunțile, botezurile și mesele festive se pot organiza în exterior cu maximum 70 de persoane, iar în interior cu maximum 50 de persoane. Dacă vin doar persoane vaccinate și organizatorul garantează acest lucru, atunci se renunță la restricționarea numărului de participanți. În sălile de sport se aplică aceeași regulă: numărul de participanți e restricționat, dar dacă managerul garantează că toate persoanele sunt vaccinate, atunci numărul poate să crească”, a mai scris Andrei Baciu.

Totodată, el a transmis că cu cât numărul celor vaccinați este mai mare, cu atât vor exista și mai puține restricții.

„Încă nu putem spune că revenim la viața obișnuită, însă facem pași importanți spre acest obiectiv. Vă îndemn ca de fiecare dată să fiți responsabili și să vă vaccinați!”, a mai spus secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

El a transmis că cu cât numărul celor vaccinați este mai mare, cu atât vor exista și mai puține restricții.

„Încă nu putem spune că revenim la viața obișnuită, însă facem pași importanți spre acest obiectiv. Vă îndemn ca de fiecare dată să fiți responsabili și să vă vaccinați!”, a mai spus secretarul de stat din Ministerul Sănătății.

Andrei Baciu: Schimbarea vaccinului la rapel „nu e o necesitate”

„Nu este posibil la nivel de alegere să poți schimba vaccinul pentru că nu este o chestiune medical recomandată. Nu e o necesitate. Și, în plus, nu există niciun motiv pentru care să renunțăm la administrarea celei de-a doua doze, la efectuarea rapelului”, mai zice Andrei Baciu.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul