Răzvan Cherecheș
Răzvan Cherecheș anunță: România va fi afectată de valul patru al pandemiei în toamnă

Specialistul în sănătate Răzvan Cherecheș anunță că România va fi afectată de un al patrulea val al pandemiei de coronavirus în toamna acestui an, a susținut profesorul la Digi FM.

Răzvan Cherecheș: România va fi afectată de valul patru al pandemiei în toamnă

Potrivit lui Răzvan Cherecheș, unul dintre motivele pentru care s-ar ajunge la asta este faptul că din ce în ce mai puțini români vor vrea să se vaccineze împotriva Covid-19.

„La toamnă, în momentul în care încep ploile de toamnă și frigul, vom intra în valul patru, care, din nefericire, va fi relativ amplu în România. Mai mic decât valul trei, pentru că avem deja un procent din populație vaccinat, dar vom avea iarăși o creștere a numerelor în secțiile ATI”, susține Cherecheș.

„Entuziasmul pentru vaccinare va scădea foarte mult pentru că, în momentul de față, nu există nicio modalitate de validare a faptului că te-ai vaccinat. Cei care nu s-au vaccinat spun <<ce sens are să mă vaccinez? Țara merge bine, ne relaxăm toți, nu mai e niciun motiv pentru care să mă vaccinez>>”, susține Răzvan Cherecheș.

Profesorul în sănătate publică Cherecheș critică autoritățile pentru lipsa de curaj în a lua măsuri suplimentare special pentru persoanele vaccinate anti COVID.

Măsurile de relaxare sunt binevenite, dar nu suficiente, consideră Cherecheș. În opinia sa, coaliția ar trebui să pregătească o legislație care să permită, de exemplu, unui restaurant să primească doar clienți vaccinați.

Cu toate acestea, Răzvan Cherecheș spune însă că e bine că se renunță la mască în aer liber pentru că acum pe timpul verii riscul de transmitere a virusului în aer liber este „extrem de scăzut”.

”Ar fi trebuit făcut diferențiat, pe județe, în funcție de procentul de vaccinare din județul respectiv. Pentru că avem unele județe în care procentul de vaccinare este corespunzător, este mare, și alte județe în care procentul de vaccinare este extrem de redus” – a mai declarat Răzvan Cherecheș, invitat în studioul Știrilor Pro TV.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *