Scandal la TAROM. Noul Chief Financial Officer de la Tarom a dat de la sine putere un cadou pentru echipa națională de rugby din banii companiei pe care o conduce, în condițiile în care sunt binecunoscute pierderile Tarom.

Un avion gratis, o cursă charter România-Georgia, pentru care nimeni nu a plătit factura. O spune deputatul PSD Marian Mina, care vorbește despre CFO-ul Tarom Andrei Gabriel Benghea-Mălăieș ca un personaj „reșapat” de liberali, care s-a aflat multă vreme în fruntea unor companii de stat zguduite de scandaluri.

„Corporatizarea concomitentă cu #USR-izarea Tarom scoate la iveală faptul că „oamenii noi” apăruți din neant în politică au aceleași apucături cu cele ale celor pe care ei îi contestă. Un caz de o gravitate deosebită atrage atenția la #Tarom și arată că această camarilă- impusă de ministrul Drulă în jurul companiei de transport aerian- consideră că deja a privatizat Tarom.

Chief Financial Officer-ul Tarom se numește Andrei Gabriel Benghea-Mălăieș și este cunoscut publicului larg din perioada în care este cunoscut pentru #scandalurile din presă, din perioada în care conducea Transelectrica.

El a fost un stipendiar abonat la bugetul statului vreme îndelungată. CFR, Loteria Naţională, Imprimeria Naţională şi RomâniaFilm sunt câteva din companiile de stat unde domnul Benghea Mălăieși a activat pe bani mulți” scrie Marian Mina într-o postare pe Facebook.

Deputatul PSD susține că avionul oferit cu maximă generozitate de șeful finanțelor de la Tarom l-a dus chiar pe el în Georgia, alături de rugbyști, deși nu există o legătură, cel puțin știută, între Tarom Și federația Română de Rugby, explică deputatul PSD.

„(Andrei Gabriel Benghea-Mălăieș, n.r.), Acum a revenit reșapat de guvernarea de dreapta și pus să gestioneze fluxurile financiare firave ale Tarom. Din această postură executivă, el a aprobat o cursă charter care a plecat din România pe 20 martie și s-a întors din Georgia pe 22 martie. Avionul a transportat membrii echipei naționale de rugby, membrii ai FR Rugby și pe domnul Benghea Mălăieși.

Am tot căutat și nu am găsit nicio legătură între FRR și CFO-ul Tarom. Practic, omul a beneficiat de o #excursie în Georgia cu avionul companiei pe care o conduce fără să plătească nimic.”

Scandal la TAROM. Explicațiile misterioasei curse free pentru FRG în Georgia ar putea ține de politica externă a României, dar aici ministrul USR al transporturilor, Cătălin Drulă, ar putea să lămurească lucrurile. Aceasta este, de altfel, și solicitarea oficială formulată de Marian Mina.

„Surse bine informate susțin că în Georgia, Benghea Mălăieși s-a întâlnit cu Mamuka Bakhtadze, ministrul de finanțe din țara respectivă. Amândoi au fost colegi la un curs oferit de școala INSEAD. Nu știm dacă Benghea Mălăieși a fost acolo ca să facă o afacere dintre Tarom și statul Georgian, dar dorim să aflăm dacă a avut mandat de la ministrul #Drulă în acest sens.

Tot Drulă poate să ne explice de ce biletul de avion nu a fost achitat de către omul pe care el l-a pus, din ianuarie, să gestioneze banii Tarom. Cred că nu mai trebuie să vă explic în ce fel ar fi protestat deontologii, în cazul în care altcineva ar fi fost prins în această ipostază” a mai scris Marian Mina.

Benghea Mălăieși a activat inițial ca și consultant în mediul privat după care s-a mutat iremediabil la stat, unde a trecut prin mai multe companii, aceleași nominalizate de către deputatul PSD Marian Mina: CFR, Loteria Naţională, Imprimeria Naţională şi RomâniaFilm.

Apoi, în noiembrie 2012, la doar cinci zile după ce a fost uns sef la Transelectrica, directorul Andrei Benghea-Malaies i-a facut o „surpriza” de 127.000 de euro afaceristului Mihai Craiu, printr-un contract de publicitate, potrivit ziarului „Național”.

Postarea integrală a lui Marian Mina AICI.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *