Premierul Florin Cîțu spune că se va întâlni cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, „săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare” și că îi va face șefului PSD o invitație oficială pentru a discuta pe tema PNRR.

Premierul Florin Cîțu a precizat că nu s-a răzgândit în ce privește întâlnirea cu Ciolacu, dar că întâlnirea nu a fost încă pusă pe agendă. Anterior, guvernul dezmințise o întâlnire între premier și liderul PSD.

„Am vorbit la telefon cu Marcel Ciolacu săptămâna trecută și ne vom vedea, sper, săptămâna aceasta, la guvern, o să îi fac o invitație oficială să discutăm puțin pe tema PNRR-ului”, a spus premierul Florin Cîțu la Parlament, scrie Digi 24.

Întrebat dacă s-a răzgândit în privința întâlnirii cu Marcel Ciolac, Florin Cîțu a răspuns:

„Nu m-am răzgândit, vă zic că am luat decizia să ne vedem.

Încă nu este pus în agendă, depinde și de programul domnului Ciolacu. Vom discuta săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare”.

Marcel Ciolacu anunțase încă de vineri că a fost sunat de Florin Cîțu pentru a stabili o întâlnire la care să fie discutate proiectele din Planul Național de Redresare și Reziliență.

După, însă, biroul de presă al guvernului anunța că premierul nu are în program o întâlnire cu președintele PSD, Marcel Ciolacu, iar o astfel de întrevedere nu se afla nici pe agenda din aceasta săptămână a prim-ministrului.

Florin Cîțu îl cheamă pe Marcel Ciolacu la discuții: „Ne vom vedea săptămâna aceasta”

Marcel Ciolacu a spus că dacă PNRR nu va fi prezentat în Parlament, PSD va intra în grevă parlamentară.

„Mai multe zile, am avut discuții cu comisarii europeni. Cu comisarul european pe Economie, pe Dezvoltare și nu în ultimul rând, cu vicepreședintele Comisiei Europene. Doamna președinte (a Comisiei Europene – n.r.) mi-a răspuns la scrisoare și mi-a dat dreptate, că este normal ca Planul Național de Redresare și Reziliență al României, să fie dezbătut în Parlament, nu neapărat să fie un vot”, spune Marcel Ciolacu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *