Liderul PSD, Marcel Ciolacu, susține că a fost sunat de premierul Florin Cîțu pentru a stabili o întâlnire și o discuție pe tema PNRR, după ce comisarii europeni și însăși președinta Comisiei Europene i-ar fi cerut șefului executivului, atunci când a fost la Bruxelles, să discute Planul și cu celelate forțe politice din țară.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat, vineri, că a fost sunat de premierul Florin Cîțu pentru a stabili o întâlnire la care să fie discutate proiectele din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Marcel Ciolacu susține că Florin Cîțu l-a sunat. Ce i-a spus premierul șefului PSD

Marcel Ciolacu a povestit, duminică seară, la Antena 3, că discuția telefonică a fost una foarte scurtă, a durat „maxim un minut” și a rămas că vor stabili luni data și locul unei întâlniri pentru a vorbi despre PNRR.

„Presupun că acest telefon a fost în urma discuţiilor avute de domnul Cîţu. Eu de la toți comisarii am înțeles că deja la Bruxelles s-a discutat punctual în ceea ce privește prezentarea PNRR. (…) Nu am intrat în detalii, a rămas că vom sta de vorbă. Apelul a fost în urma cerinţelor comisarilor europeni şi a preşedintei Comisiei (Comisiei Europene – n.r.). A rămas că ne vom vedea să stăm de vorbă vizavi de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, a afirmat Ciolacu, duminică seara, la Antena 3. „A rămas că mâine (luni -n.r.) stăm de vorbă şi stabilim data întâlnirii şi locaţia unde ne vom întâlni”, a adăugat liderul PSD, Marcel Ciolacu.

„Mai multe zile, am avut discuții cu comisarii europeni. Cu comisarul european pe Economie, pe Dezvoltare și nu în ultimul rând, cu vicepreședintele Comisiei Europene. Doamna președinte (a Comisiei Europene – n.r.) mi-a răspuns la scrisoare și mi-a dat dreptate, că este normal ca Planul Național de Redresare și Reziliență al României, să fie dezbătut în Parlament, nu neapărat să fie un vot”, spune Marcel Ciolacu.

„El trebuie cunoscut de către toate forțele politice, mai ales că Partidul Social Democrat este cel mai mare partid, fie că le convine, fie că nu le convine, și are peste jumătate din administrațiile publice locale”, a spus președintele social-democraților, Marcel Ciolacu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *