Președintele PSD Marcel Ciolacu a participat, joi, alături de prim-vicepreședintele Sorin Grindeanu și de reprezentanți ai sindicatelor și patronatelor la o discuție cu premierul Florin Cîțu, ministrul Cristian Ghinea și vicepremierii Dan Barna și Kelemen Hunor pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență.

La final, Marcel Ciolacu a declarat că au fost prezentate doar principiile PNRR. „Am sperat să avem o discuție mai aplicată”, a spus Marcel Ciolacu.

Premierul Florin Cîțu spune că a prezentat toate capitolele din PNRR cu bugetele aferente și că a luat act de propunerile PSD. „Ne uităm pe ele”, a declarat prim-ministrul Florin Cîțu, citat de Digi 24.

„Nu a fost o discuție tensionată. Am luat și propunerile celor de la sindicate, de la patronate și propunerile PSD și ne uităm la ele. Astăzi programul de reforme corectează ceea ce PSD a făcut la guvernare. PNRR este un program al Guvernului. Nu trebuie să meargă în Parlament. A fost prezentat. Vom decide ce vom face miercuri în Parlament, încă nu a avut loc ședința Birourilor Permanente Reunite”, a declarat Florin Cîțu, după întâlnirea cu liderul PSD Marcel Ciolacu.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, spune că guvernații i-au promis că le vor trimite Planul Național de Redresare și Reziliență pentru a putea fi discutat cu specialiștii.

„Am sperat astăzi să avem o discuție mai aplicată. Nu am avut în acest moment plăcerea din partea Guvernului de a avea acces alături de partenerii sociali la PNRR. Au fost prezentate niște principii și cam care este viziunea. Avem o promisiune că ni se va trimite acest plan ca să îl putem discuta cu specialiștii să vedem cum găsim mecanisme clare și transparente pentru absorbția acestor bani. Nu am avut detaliile reformelor și aveam și noi propuneri de reforme pentru a fi prinse în PNRR”, a declarat Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a caracterizat discuția de la Guvern ca fiind „superficială”.

„A fost o discuție superficială, un pic în caracterizarea actualei guvernări, așa mai de sus, dar s-a finalizat cu o promisiune. Eu rămân același Marcel Ciolacu, un om de bună credință, care am venit astăzi cu credința că vom ieși tot astăzi cu un plan pentru români. Noi am venit să îl ajutăm pe domnul Cîțu să iasă din impas pentru că deja au trimis două planuri pe care Comisia le-a respins”, a spus președintele Partidului Social Democrat.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.