Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că se va face o competiţie internă pentru desemnarea candidatului la prezidențiale, dar că în acest moment nu este principala prioritate pentru PSD.

“Cu toată sinceritatea, în interiorul PSD este depăşit acest moment. În primul rând, nu este o prioritate, iar eu, ca şi preşedinte al partidului, am anunţat că s-a terminat cutuma prin care preşedintele partidului era de drept candidatul la prezidenţiale. Ne-am uitat puţin în trecut şi am văzut că acest lucru nu a funcţionat. Nu a fost cea mai bună alegere şi cea mai bună abordare”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3.

„Vom face alegeri preliminare în interior în fiecare filială județeană a partidului și vom alege pe alte baze și pe alte principii și pe altă logică.

„Mai mult, am lăsat o uşă deschisă şi eventualităţii să aducem un candidat apropiat Partidului Social Democrat, dar care în acest moment nu este actor în prima scenă a partidului. Cred că aceasta este logica pe care vom continua, am văzut colegii mei că au fost de acord cu propunerea mea şi vom vedea în următoarea perioadă când vom declanşa aceste alegeri preliminare. Dar priorităţile partidului în acest moment, sau prioritatea principală nu este aceasta”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3.

Ce au stabilit Florin Cîțu și Marcel Ciolacu. „A fost o discuție, așa, mai de sus”

Președintele PSD Marcel Ciolacu a participat, joi, alături de prim-vicepreședintele Sorin Grindeanu și de reprezentanți ai sindicatelor și patronatelor la o discuție cu premierul Florin Cîțu, ministrul Cristian Ghinea și vicepremierii Dan Barna și Kelemen Hunor pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență.

La final, Marcel Ciolacu a declarat că au fost prezentate doar principiile PNRR. „Am sperat să avem o discuție mai aplicată”, a spus Marcel Ciolacu.

Premierul Florin Cîțu spune că a prezentat toate capitolele din PNRR cu bugetele aferente și că a luat act de propunerile PSD. „Ne uităm pe ele”, a declarat prim-ministrul Florin Cîțu, citat de Digi 24.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.