Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat că „obiectivul PNL este de a adopta până la sfârşitul sesiunii parlamentare proiectul legii de desfiinţare a Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, singura problemă fiind să se hotărască toţi partenerii asupra un punct de vedere cu privire la forma actului normativ”.

Orban a spus că liberalii sunt de acord cu proiectul şi în forma Guvernului şi cu cea adoptată în Camera Deputaţilor şi cu alte modificări de „bun simţ”.

Ludovic Orban, mesaj pentru USR PLUS: „Să se hotărască o dată partenerii”

„Sigur că ar fi foarte bine să fie adoptat (proiectul de desfiinţare a SIIJ – n.r.), e la Senat acum, nu e la Camera Deputaţilor, până la finalul sesiunii parlamentare. Acesta a fost obiectivul nostru, de altfel, să desfiinţăm Secţia specială până la finalul acestei sesiuni parlamentare. Sunt încrezător că vom găsi o soluţie”, a afirmat Orban, întrebat când se va adopta acest proiect.

Ludovic Orban a precizat că se discută în continuare privind forma actului normativ. „La nivelul coaliţiei am decis să susţinem forma care a fost adoptată în Camera Deputaţilor. Sigur că mai continuă discuţiile pe tema asta, dacă e cazul să mai luăm altă decizie la coaliţie, vom discuta şi, dacă vom lua o altă decizie, o vom anunţa”.

„Din punctul de vedere al PNL, am spus că sprijinim şi forma adoptată de Guvern, suntem de acord şi cu forma care a fost decisă la Camera Deputaţilor, suntem de acord şi cu alte modificări de bun simţ, singura problemă este să se hotărască o dată toţi partenerii să susţinem un punct de vedere”, a transmis liderul liberalilor, Ludovic Orban.

Ludovic Orban a spus că raportul MCV publicat săptămâna aceasta nu cuprinde nimic nou.

„Nu e nimic nou în raportul MCV. Pentru a ne atinge obiectivul de a încheia MCV cu privire la România noi va trebui să respectăm recomandările incluse în raport. (…) Obiectivul actualei coaliţii este să se finalizeze Mecanismul de Cooperare şi Verificare pentru România. Pentru a atinge acest obiectiv este simplu: trebuie să reparăm Legile Justiţiei şi trebuie să respectăm recomandările cuprinse în rapoartele MCV”, a susţinut liderul PNL, Ludovic Orban.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *